Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted-direktør glæder sig over mulighed i Skoltland

17/1 13:16

Ørsted deltager i et konsortium, der er blevet valgt af Crown Estate Sktoland (CES) til at indgå i en optionsaftale om et område til flydende havvind ud for Skotlands nordøstlige kyst.

Området med plads til op til 1 gigawatt flydende havvind, er blevet tildelt gennem CES's ScotWind-udbud, bekræfter Ørsted mandag tidligt på eftermiddagen.

- Jeg er glad for, at vi sammen med vores partnere Falck Renewables og Bluefloat Energy har fået mulighed for at udvikle dette projekt og deltage i fremtidige udbud inden for flydende vind i Skotland med dette gigawatt-store område, siger Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør for Ørsted, i en meddelelse.

Han uddeler roser til Crown Estate Skotland for at tildele områder i stor skala og have fokus på forpligtelser i udviklingsfasen, som er det, der skal til, for at sikre finansiel bæredygtighed og gøre flydende vind konkurrencedygtig.

- Ved at sikre os dette havbundsareal bekræfter vi vores ambitioner inden for flydende havvind, samtidig med at vi udvider vores udviklingspipeline og vores langsigtede engagement i Storbritannien, siger Martin Neubert.

Projektet, der vil blive placeret ud for Caithness omkring 50 km øst for Wick i det nordlige Skotland, er Ørsted's første flydende vindprojekt i stor skala i hele verden og udvider samtidig Ørsteds skotske forretning, der hidtil har været fokuseret på landvind, til også at omfatte havvind.

I forbindelse med den skotske auktion blev der i alt valgt 17 projekter ud af samlet 74 ansøgninger. Samlet giver de 17 projekter mulighed for at opføre ca. 24,8 gigawatt havvindenergi på et areal på over 7000 kvadratkilometer.

I alt deltog Ørsted i auktionen med fem projekter på tilsammen 8,5 gigawatt, og aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank havde sat næsen op efter, at selskabet havde sikret sig mere end 1 gigawatt.

- Jeg havde forventet mere end den ene gigawatt, som de har fået tildelt. Der er ingen tvivl om, at det vidner om den konkurrencesituation, der er lige pt. inden for havvind og grøn energi generelt.

- Der må man bare sige, at der er virkelig mange, som har spillet sig på banen til at få en del af de her skotske havbunde, siger Per Fogh til MarketWire.

.\\˙ MarketWire