Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Modvind til Mærsk trak i C25 der dog endte i plus

17/1 17:03

Mærsk blev mandag presset af analytikernyt samt modvind i sektoren, mens Ørsted rutsjede ned i eliteindekset i løbet af dagen på nyt om skotsk vindauktion.

Samlet blev billedet dog en forholdsvis rolig dag målt på C25:

- Jeg vil nærmest sige, at vi endte uforandret i dag i et fladt marked. USA har lukket, så der er ikke nogen retning at hente herfra. Og det er stadig inflation og omikron, der er i investorernes bevidsthed, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Samlet set endte C25 med et plus på 0,3 pct. til 1819,65. Dermed kom eliteindekset en anelse igen, efter den korrektion som det officielt trådte ind i fredag, da det faldt med 2,3 pct. og dermed øgede det samlede tab siden den seneste top i december til 10,2 pct.

- Dagens udvikling afspejler, at vi venter på nyt så at sige alle steder fra - og at regnskaber med nye impulser afventes, siger Mads Zink.

ØRSTED FIK EN LILLE BID

Udfaldet af en stor auktion i Skotland af arealer til udvikling af havmølleparker kunne være faldet bedre ud for det danske energiselskab Ørsted, der blot fik tildelt et enkelt projekt på 1 gigawatt, hvilket skete gennem et konsortium med blandt andet Falck Renewables og Bluefloat Energy.

I alt deltog Ørsted i auktionen med fem projekter på tilsammen 8,5 gigawatt.

- Nogen havde håbet på mere end det. Og det er da også derfor, at kursen falder med omkring 16 kr. henover dagen. Men det er positivt, at de har fået lidt, siger Mads Zink.

I forbindelse med den skotske auktion blev der valgt 17 projekter ud af samlet 74 ansøgninger, og vinderne har fået stillet specifikke områder af havbund til rådighed for deres projekter.

Samlet giver de 17 projekter mulighed for at opføre ca. 24,8 gigawatt havvindenergi på et areal på over 7000 kvadratkilometer.

Aktien steg 0,9 pct. til 730,80 kr. efter et større plus tidligere på dagen.

MÆRSK I MODVIND

Nordea satte ifølge PLA.AI sin anbefaling af Mærsk til "hold" fra "køb", og Danske Bank satte anbefalingen ned til "sælg" fra "hold", oplyser Artha Kapitalforvaltnings morgenbrev.

Mærsks B-aktie faldt 4,1 pct. til 22.720 kr. efter fredagens dyk på 4,4 pct.

- Mærsk har været rigtig stærk i lang tid. Og de nedjusteringer, der kommer fra de to banker i dag, plus at shipping og sektoren er i modvind, sætter sig i kursen, siger Danske Banks chefhandler.

NOVO LUKKER RETSTVIST MED "GRATIS" FORLIG

Novo Nordisk kunne sent fredag sætte punktum for en retssag fra 2019, hvor medicinalselskabet var anklaget for at have givet misledende information om insulinsalget i USA.

En række investorer mente, at selskabet var for længe om at kommunikere klart om det prispres på insulin, der prægede markedet - og hvad de fremtidige konsekvenser for salget ville være.

Det krævede de i første omgang 11,8 mia. kr. i kompensation for som følge af tab på aktier.

Med forliget skal Novo hverken indrømme ansvar eller forseelser - og selskabet skal blot betale sin egen del af sagsomkostningerne.

Novo-aktien steg mandag 2,3 pct. til 639 kr.

Pandora fik løftet sin anbefaling hos svenske SEB til "hold" fra "sælg", og kursmålet er samtidig også skruet op til 800 kr. fra 630 kr. Aktien steg 1,2 pct. til 772,20 kr.

DRILLING FIK NORSK OK TIL NOBLE-FUSION

Borerigselskabet Maersk Drilling fik godkendt fusionen med amerikanske Noble af de norske konkurrencemyndigheder, Konkurransetilsynet. Samtidig fik Drilling justeret en kontrakt med Aker BP, der skal have byttet en borerig ud og samtidig har forlænget kontraktens varighed.

Aktiekursen øgedes med 0,3 pct. til 267 kr.

CBRAIN OPJUSTERER

Cbrain opjusterede mandag endnu en gang forventningerne til 2021. Softwareselskabet venter nu en indtjening før skat på "over" 21 pct. af omsætningen mod en tidligere forventning på 15-19 pct.

- Cbrain glæder sig over en rigtig god slutspurt i regnskabsåret 2021, skriver Cbrain mandag morgen. Men aktien faldt 2,7 pct. til 218,50 kr.

.\\˙ MarketWire