Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Japansk rentemøde svækker yen mens dollar styrkes

18/1 06:42

Den amerikanske dollar styrkes over for flere store valutaer tirsdag morgen oven på en forlænget amerikansk weekend i forbindelse med Martin Luther King Day, mens den japanske yen tynges efter Bank of Japans første nye inflationsskøn siden 2014.

I den tidlige handel svækkedes dollar ellers over for den japanske yen, på trods af at den amerikanske obligationsrente fredag var oppe i 1,8 pct. På markedet i Tokyo stiger renten på den tiårige obligationsrente tirsdag morgen til 1,84 pct.

En højere rente er typisk understøttende for den amerikanske valuta.

Dollar-indekset, der måler den amerikanske valuta op imod en kurv af andre store valutaer, stiger tirsdag 0,1 pct. til 95,438 fra 95,262 mandag eftermiddag.

Japans centralbank, Bank of Japan, har revideret sine forventninger til inflationen for første gang siden 2014 og ser nu en inflation på 1,1 pct. mod tidligere 0,9 pct.

Centralbanken har samtidig fastholdt sin styringsrente på minus 0,1 pct.

I USA er der i år udsigt til flere renteløft fra USA's centralbank, Federal Reserve. Den første ventes allerede i marts.

Udsigten til en strammere pengepolitik i Storbritannien har på det sidste styrket det britiske pund trods politisk uro, da flere mener, at premierminister Boris Johnson bør gå af.

Tirsdag handles det britiske pund dog en anelse lavere i 1,3634 dollar mod 1,3649 dollar mandag eftermiddag.

Det er begrænset med nøgletal fra eurozonen i denne uge, hvorfor markedet i stedet kan holde øje med Den Europæiske Centralbanks (ECB) mødereferat torsdag og tale fra ECB-chef Christine Lagarde fredag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1396 dollar, mens en dollar står i 114,84 yen. Mandag ved 17-tiden kostede en euro 1,1404 dollar, mens en dollar kostede 114,61 yen.

.\\˙ MarketWire