Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Obligationer/tendens: Renten kan stige fra start - fokus på tyske tal

18/1 07:09

Der var mandag ikke meget at pejle efter for den tiårige danske statsobligation, da det toneangivende amerikanske marked holdt lukket på grund af helligdag.

Tirsdag kommer der dog gang i handlen igen på den anden side af Atlanten, og det varsler rentestigninger i Danmark.

Den tiårige amerikanske statsobligation steg fredag 8 basispoint, og tirsdag morgen handles den i 1,84 pct. på markedet i Tokyo - 10 basispoint højere, end da de danske markeder lukkede fredag.

Det ventes at presse renten på den tiårige danske statsobligation op fra start, efter at den mandag steg 2 basispoint til 0,15 pct.

Tirsdag vil der også være fokus på tal fra Tyskland og Storbritannien.

Kl. 8 kommer der jobrapport fra Storbritannien, og hvis tallene er stærke, kan det øge muligheden for endnu en britisk renteforhøjelse til februar, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

- Tilbage i december løftede Bank of England foden en smule fra speederen ved at hæve styringsrenten til 0,25 pct. Arbejdsmarkedsrapporten bliver en vigtig brik i puslespillet i forhold til, hvor mange gange styringsrenten bliver hævet i år. Vi vurderer, at en renteforhøjelse på rentemødet i februar er i spil, hvis arbejdsmarkedsrapporten er stærk, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Fra vores naboer mod syd kommer der kl. 11 tal for ZEW-indekset i januar. Det ventes, at optimismen vil få et lille nøk opad, til trods for at den tyske økonomi ikke for alvor kom op i gear i 2021, skriver Sydbanks seniorøkonom.

Der er ingen tvivl om, at den globale komponentmangel har stækket den tyske bilproduktion og dermed den tyske økonomi i 2021. Meget tyder på, at det også vil være en hæmsko et godt stykke tid ind i 2022. Kombineret med de tyske coronarestriktioner venter vi ikke en buldrende fremgang i ZEW-indekset i januar, skriver Mathias Dollerup Sproegel.


.\\˙ MarketWire