Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Eksplosion på olierørledning skaber frygt om olieudbud

19/1 07:00

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 88,49 dollar mod 87,22 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 86,42 dollar mod 85,05 dollar tirsdag eftermiddag.

En eksplosion på en olierørledning mellem Tyrkiet og Irak betyder at oliepriserne er steget til rekordhøjde. Olierørledningen fører olie til Tyrkiet fra Irak, som er den næststørste olieproducent i Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec. Det er stadig uvidst, hvad årsagen til eksplosionen er.

Sammenholdt med geopolitiske konflikter i både Rusland, som er verdens næststørste olieproducent, og De Forenede Arabiske Emirater, som er den tredjestørste olieproducent i Opec, er der skabt frygt omkring det allerede pressede olieudbud.

Abu Dhabi, og De Forenede Arabiske Emirater, blev mandag ramt af et terrorangreb af den yeminitiske Houthi-oprørsbevægelse, som har varslet yderligere angreb. Samtidigt har russiske styrker oprustet ved den Ukrainske grænse.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1812,94 dollar mod 1817,38 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 9674 dollar mod 9737 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire