Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Selskaber frygter oplysningspligt om udledning fra SEC-lovforslag

19/1 16:39

En ny lovpakke i USA om oplysningspligt i forbindelse med udledning giver sved på panden hos flere selskaber, der frygter, at indsamlingen af data vil være dyr og risikoen for søgsmål stor.

Det skriver Reuters.

De amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), er under ledelse af præsident Joe Biden ved at udarbejde et lovforslag, der vil gøre børsnoterede selskaber i USA forpligtede til at oplyse investorer, hvordan klimaændringerne vil påvirke deres forretning.

Forslaget er en del af en større indsats fra Demokraterne for at nå i mål med Biden-administrationens ambition om at sænke udledningen af drivhusgasser med 50-52 pct. i 2030 sammenlignet med udledningen i 2005.

Flere klimaforkæmpere ser dog gerne, at lovforslaget også forpligter selskaber til at oplyse, hvor stor en del af udledningen de hver især står for. Mange investorer stemmer ifølge Reuters i og siger, at adgang til sådanne data er nødvendig for at vurdere selskabernes udledning.

Flere selskaber presser dog på for en knap så omfattende lov, da det både vil gøre indsamling af data lettere og billigere samt beskytte dem mod eventuelle søgsmål i tilfælde af fejl.

Oplysning om udledning af drivhusgasser inddeles i kategorierne scope 1-3. Scope 1 er selskabernes egen udledning, scope 2 inkluderer også indirekte udledning fra blandt andet strømforbrug, mens scope 3 omfatter alle udledninger - også fra underleverandører og kunder.

En bekymring ved scope 3 er, at selskaberne skal stå til ansvar for udledning, der er uden for selskabets kontrol, og dermed risikere skyld, hvis dataene skulle vise sig at være forkerte. Samtidig er der endnu ikke en alment godkendt metode til indsamling af data på det niveau.

.\\˙ MarketWire