Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norges Bank indikerer ny renteforhøjelse til marts - NY2

20/1 10:24

Norges Bank ser mest sandsynlighed for en renteforhøjelse igen i marts.

Det oplyser banken efter et møde i den pengepolitiske komité torsdag, hvor den ledende rente i denne omgang som ventet blev holdt uændret på 0,5 pct.

Alle 15 økonomer, som Bloomberg News havde estimater fra, havde på forhånd ventet en fastholdelse af renten.

Norges Bank hævede senest renten 16. december, da den blev fordoblet fra 0,25 pct. Men til marts kan renten meget vel blive sat op i gen.

- Baseret på komitéens nuværende vurdering af udsigterne og balanceringen af risici, vil den ledende rente mest sandsynligt blive hævet i marts, siger chefen for Norges Bank, Øystein Olsen, i en meddelelse.

En renteforhøjelse til marts vil være helt i tråd med Sydbanks forventninger, skriver seniorøkonom i banken, Kim Blindbæk, i en kommentar.

Han noterer, at Norges Bank i forbindelse med december-mødet udtrykte bekymring for konsekvenserne af omikron og nye restriktioner, men at tiden efterfølgende har vist, at omikron har været mildere end frygtet, og at nogle restriktioner allerede er blevet rullet tilbage.

- Det har også betydet, at arbejdsløsheden ikke er steget helt så meget som forventet, og vi vurderer samtidig, at Norges Banks forventning om en økonomisk vækst i første kvartal af 2022 på minus 0,4 procent er for pessimistisk. Det taler for, at Norges Bank kan fortsætte med at stramme pengepolitikken, skriver Kim Blinbæk.

.\\˙ MarketWire