Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Rød start i sigte efter sen amerikansk nedtur torsdag

21/1 08:32

Efter en gevaldig dukkert blandt de amerikanske aktier torsdag aften er der udsigt til en start helt i rødt på det danske aktiemarked fredag morgen.

Efter dansk lukketid vendte de amerikanske aktier en grøn start til klare fald, og det slår også igennem på handlen med asiatiske aktier fredag morgen - og på handlen med futures i Europa.

Futures for det tyske DAX-indeks, der normalt er en god indikator for udviklingen herhjemme, falder med 1,2 pct. kort efter klokken 8, og også i USA, hvor Nasdaq-indekset fortsatte ind i dybere korrektionsterritorium torsdag, falder futures igen fredag.

Investorerne er fortsat nervøse for, hvor skarpe de kommende opstramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, bliver.

Allerede nu er centralbanken i den sidste fase af nedtrapningen af det store obligationsopkøbsprogram, og forventningen i markedet er, at Federal Reserve derefter vil skifte over i noget, der ligner kvartalsvise renteløft fra marts.

Men hvor mange forhøjelser, der kommer, og hvor store de bliver, er der endnu usikkerhed omkring.

MÆRSK OG GN FÅR KØBSANBEFALINGER

Midt i mørket er der dog også lidt lys til blandt andet Mærsk og GN.

Mærsk har fået genoptaget analysedækning hos svenske SEB, der giver aktierne anbefalingen "køb".

Det skriver PLX AI.

Kursmålet sættes til 28.000 kr.

Ifølge Bloomberg News havde SEB senest dækning af aktien i november sidste år, hvor anbefalingen var "hold" og kursmålet 21.000 kr.

Mærsks B-aktie steg torsdag med 3,2 pct. til 23.040 kr.

For GN har amerikanske Goldman Sachs løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold".

Kursmålet er sænket til 460 kr. fra 545 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

GN sluttede torsdag 1,5 pct. højere i 395 kr.

JYSKE BANK SER KØBSMULIGHED I GENMAB

Jyske Bank mener, at man med fordel kan benytte den seneste tids tunge kursfald i Genmab til at købe op i aktien.

Banken gentager derfor den positive anbefaling "køb", men sænker kursmålet med 4,2 pct. til 2850 kr. fra 2975 kr.

Genmab-aktien steg torsdag med 0,9 pct. til 2314 kr. Dermed er der fortsat godt 23 pct. op til Jyske Banks opdaterede kursmål.

Blandt sidepapirerne har entreprenørkoncernen Per Aarsleff fået indledt dækning hos investeringsbanken Carnegie med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 395 kr.

Aarsleff-aktien faldt torsdag med 1 pct. til 304,50 kr.

SYDBANK: VESTAS-RIVALS NEDJUSTERING VIDNER OM FOR BILLIGE MØLLER

Siemens Gamesas nedjustering tirsdag aften vidner om, at Vestas' tysk-spanske konkurrent har forregnet sig og solgt vindmøllerne for billigt.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der også venter, at nedjusteringen kan forplante sig negativt til Vestas-aktien.

- Vestas-investorerne vil angiveligt tage negativt imod den her store nedjustering, da den sætter en meget tyk streg under nogle alvorlige brancheudfordringer, der også allerede har kostet Vestas to nedjusteringer af 2021-prognosen, vurderer Jacob Pedersen.

Vestas-aktien steg torsdag til tops i C25-indekset, da de grønne aktier over hele Europa gjorde comeback efter en hård periode.

Vestas steg med 6,1 pct. til 193,65 kr.

.\\˙ MarketWire