Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Sydbank: Projekt vidner om evne til at opbygge nye markeder

21/1 09:57

Ørsteds hensigtserklæring om udviklingen af et vindmølleprojekt i Sydkorea vidner om selskabets kompetencer inden for opbygningen af nye markeder.

Det siger Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Tidligere har Ørsted fundet nye markeder i både Vietnam og Taiwan. Nu er turen kommet til Sydkorea, hvor det danske energiselskab fredag morgen har offentliggjort en hensigtserklæring om udviklingen af en havvindmøllepark 70 km fra byen Incheons kyst på 1,6 gigawatt (GW).

- Det slår godt på trommen for, at Ørsted har styr på at få opbygget nye markeder og hjulpet dem i gang med havvind - især Korea, der har et mål om at nå 12 GW fra havvind, siger Per Fogh.

Da der endnu blot er tale om en hensigtserklæring, er der ikke sat beløb eller dato på projektet. Nu skal de statsejede samarbejdspartnere Korea Southern Power og Korea Midland Power foruden Ørsted foretage undersøgelse for at se, om projektet giver mening, forklarer aktieanalytikeren til MarketWire.

Dagens nyhed ventes ikke at få særlig effekt på aktiekursen, der er godt i minus på en dag med et rødt C25-indeks.

Samtidig presses aktien, der torsdag steg 4,6 pct., ifølge Per Fogh af Siemens Gamesas nedjustering torsdag aften.

Ørsted handles fredag morgen 2,3 pct. lavere i 749,80 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire