Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

KORR Vestas/Sydbank: Gamesas nedjustering vidner om for billige møller

21/1 10:44

(retter til torsdag i første afsnit, red)

Siemens Gamesas nedjustering torsdag aften vidner om, at Vestas' konkurrenter har forregnet sig og solgt vindmøllerne for billigt.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen, der også venter, at nedjusteringen kan forplante sig negativt til Vestas-aktien.

- Vestas-investorerne vil angiveligt tage negativt imod den her store nedjustering, da den sætter en meget tyk streg under nogle alvorlige brancheudfordringer, der også allerede har kostet Vestas to nedjusteringer af 2021-prognosen, vurderer Jacob Pedersen.

Siemens Gamesa nedjusterede torsdag aften sine forventninger, så omsætningsvæksten i 2021/22 nu ventes på minus 9 til minus 2 pct. mod tidligere ventet minus 7 til plus 2 pct. Forventningerne til overskudsgraden sænkes til intervallet minus 4-1 pct. fra plus 1-4 pct.

Nedjusteringen lugter ifølge Sydbanks aktieanalysechef af nøjagtig de samme brancheproblemer, der har sænket Vestas’ indtjening – tilsat de sædvanlige Siemens Gamesa-specifikke projekt/produkt-problemer.

Den negative melding fra Siemens Gamesa får ifølge Jacob Pedersen Vestas til at ligne en mønsterelev.

Vestas har igennem en periode demonstreret overlegne processer og bedre forretningsoverblik end konkurrenterne, og den danske vindmøllekoncern har ifølge analytikeren derfor allerede taget hul på de prisforhøjelser, som Siemens Gamesa nu for alvor må indse og acceptere behovet for.

På længere sigt kan modvinden til Siemens Gamesa være positiv, vurderer Jacob Pedersen, der spår, at nedjusteringen kan blive det nødvendige realitetstjek, der får vindmølleproducenterne til at hæve priserne til gavn for indtjeningsevnen i sektoren.

Nedjusteringen understreger ifølge Sydbanks aktieanalysechef dog også, at forsyningsproblemerne varer længere end først antaget, og at omkostningsstigningerne får kunderne til at udskyde ordrer.

- Det er afgjort negativt, og Vestas’ 2022-prognose risikerer også at vise lav rentabilitet. Vi imødeser en overskudsgrad på cirka 5 pct. i 2022, men der er større sandsynlighed for, at den bliver lavere, end højere, slutter Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire