Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tidligere ledende medarbejder er tiltalt for insiderhandel - NY2

25/1 11:50

(Opdateret: Af en tidligere version fremgik navnet på det børsnoterede selskab, hvor den tidligere ledende medarbejder var ansat, fordi det fremgik af Anklagemyndighedens meddelelse. Navnet er senere fjernet fra Anklagemyndighedens meddelelse)

En tidligere ledende medarbejder i et børsnoteret selskab stilles for retten med krav om fængselsstraf for insiderhandel.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden, der oprindeligt nævnte navnet på det børsnoterede selskab, men siden har slettet navnet i en opdateret pressemeddelelse.

National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK, har rejst tiltale mod en forhenværende ledende medarbejder for insiderhandel ved udnyttelse af intern viden om en mulig annullering af en produktlancering i forbindelse med salg af aktier for ca. 2,2 mio. kr. i maj 2019.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at medarbejderen i kraft af sin stilling havde adgang til oplysninger om negative testresultater, der kunne resultere i en annullering af lanceringen af et af virksomhedens nyudviklede produkter.

- Endvidere er det anklagemyndighedens opfattelse, at der på tidspunktet for salget af aktierne var tale om intern viden, der måtte forventes at kunne resultere i et mærkbart kursfald, hvis den blev offentliggjort, oplyser anklagemyndigheden i pressemeddelelsen.

Den tiltalte er beskyttet af navneforbud, og derfor kan sagen ikke omtales i detaljer.

Ifølge Ritzau oplyser forsvareren, at hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal afgøres af Retten i Lyngby.

.\\˙ MarketWire