Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-rivals mølleforretning leverer milliardunderskud - NY

25/1 13:00

Indtjeningen bløder fortsat hos General Electric i divisionen for vedvarende energi, der omfatter selskabets aktiviteter inden for produktion af vindmøller.

I fjerde kvartal havde divisionen et underskud på 312 mio. dollar, svarende til godt 2 mia. kr., hvilket er en forværring fra et underskud på 87 mio. dollar i samme periode året før.

For hele året var underskuddet endnu større på 795 mio. dollar, svarende til ca. 5,2 mia. kr.

I fjerde kvartal modtog GE i divisionen ordrer til en værdi af 4851 mio. dollar, hvilket var 23 pct. mindre end året før. Faldet tilskriver selskabet usikkerhed om den amerikanske skatterabatordning, PTC, der forsinker kunders investeringer i udstyr til landmølleparker.

For hele 2021 steg ordreindgangen dog med 11 pct. til 18,2 mia. dollar.

NEGATIVE MARGINER PÅ LANDMØLLER

Omsætningen i fjerde kvartal faldt 6 pct. rapporteret - og 5 pct. organisk - til 4,2 mia. dollar, hvilket er påvirket af færre mølleleverancer. Driftsmarginen svækkedes kraftigt med 540 basispoint til minus 7,4 pct. i kvartalet. GE skriver specifikt om landmøllerne, at marginerne her faldt og var negative i kvartalet.

For hele 2021 steg omsætningen med 11 pct. til 18,2 mia. dollar, mens marginen blev svækket til minus 5,1 fra minus 4,6. Faldet i marginen er drevet af lavere volumen så vel som lavere marginer på nye produktintroduktioner inden for landmøller, hvilket mere end udligner effekten af omkostningsreduktioner.

.\\˙ MarketWire