Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Novo/Sydbank: Prognosen bør tilfredse markedet - ser aktien stige

2/2 08:15

Der vil formentlig blive åndet lettet op blandt Novo-analytikere, der kan konstatere, at Novos prognose for 2022 som minimum flugter med forventningerne i markedet, og også slår dem i flere tilfælde.

Novo venter en vækst i omsætningen på 6-10 pct. i lokal valuta mod 14 pct. sidste år. Driftsresultatet ses stige 4-8 pct. ligeledes målt i lokal valuta mod en fremgang på 13 pct. året før. Analytikere havde inden regnskabet forudset en vækst på toplinjen på 7,8 pct. målt i lokal valuta og en fremgang i driftsresultatet på 5,4 pct.

- Det flugter meget godt med den prognose, jeg havde ventet, og jeg synes egentlig også, at det bør tilfredsstille markedet, siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank til MarketWire.

Han peger på, at prognosen egentlig afspejler et ganske uforandret vækstbillede for Novo, hvis der tages højde for modvind på en række fronter.

Det gælder blandt andet problemer med påfyldningen af penne hos en underleverandør, som Novo annoncerede kort for jul. Problemerne betyder, at Novo kun vil kunne levere i begrænsede mængder af sit nyeste vægttabsmiddel Wegovy i første halvår.

Oven i har Novo for længst varslet, at en ny udbudsmodel for insulin i Kina vil reducere væksten med 3 procentpoint i lokal valuta i år.

Endelig var 2021 positivt og ekstraordinært påvirket af, at Novo og de øvrige medicinalselskaber solgte mindre under et særligt program under den offentlige amerikanske sygesikring ved navn 340B, som indebar en risiko for, at medicinalselskaberne måtte yde rabatter af to omgange.

- Tager man det væk, så lander man i store træk i midten af det interval, som Novo nu har udstukket, så den underliggende vækst er stort set uændret, siger Søren Løntoft Hansen.

- Samtidig er valutaeffekten noget mere positiv end ventet, så ser det ud som om, at analytikerestimaterne skal oprevideres, uddyder han.

Han venter af samme grund også en positiv kursreaktion på regnskabet også selv om enkelte forretningsområder skuffer.

- Ser vi bort fra fedme, der lander under det ventede, så er det et regnskab, der er rigtigt fint, og det bør sikre, at aktien outperformer det generelle marked, siger Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig også ved, at Novos GLP-1-forretning buldrer derudad, og at også insulinforretningen har gjort det lidt bedre end forudset denne gang.

.\\˙ MarketWire