Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/CEO: Læren af Wegovy-problemer kan være større lagre

2/2 14:47

En underleverandørs problemer kan betyde, at Novo fremover vil justere lidt i sine planer for lanceringer af nye lægemidler.

Det siger administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med MarketWire.

Med den nye tilgang håber han, at Novo bliver mindre sårbar over for problemer i produktionen, og kan afværge de problemer, der senest har ramt salget af vægttabsmidlet Wegovy, efter at en underleverandør har måttet lukke sin fabrik midlertidigt på grund problemer forbundet med "god fremstillingspraksis".

Novo-chefen ser i den forbindelse ikke rigtig ide i, at have flere leverandører fra dag ét, hvor der produceres i små mængder.

Men til gengæld skal produktionen måske indledes, før midlet er godkendt.

- Måske skal vi opbygge et større lager, inden vi lancerer. Man ved, at man fra tid til anden løber ind i CGMP-issues (problemer med god fremstillingspraksis, red) her og der. Det kan være en operatør, der gør noget, man ikke må. Et filter, der fejler, eller noget helt tredje, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han ser derfor en idé at opbygge lagre, så der er større sikkerhedsmargin, hvis noget skulle gå galt. Og det behøver ikke at udskyde en eventuelt lancering.

- Typisk er det godkendelsen, der er den kritiske del, og vi har gennemført fase 3-studier og skrevet registreringsstudier, langt tid før godkendelsen. Så der er faktisk tid til at producere, hvis bare man har sine faciliteter oppe i tide. Man løber så selvfølgelig en risiko, hvis produktet ikke godkendes, men vi har en ret god historik i forhold til at få lægemidler godkendt, siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Han ser det i det hele taget som en tendens, at produktionsvirksomheder vil køre med større lagre, også som følge af den senere tids problemer med forsyningskæderne.

- Jeg tror, at man generelt vil opleve, at både vi, vores konkurrenter og produktionsvirksomheder generelt vil operere med større lagre, både på grund af den verden, vi lever i, men også, når man går ind på nye områder, hvor man ikke kender udsvingene i efterspørgslen, lyder vurderingen.


.\\˙ MarketWire