Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea/Sydbank: Flotte tal med flotte mål - aktie bør klare sig godt

3/2 08:04

Regnskabet fra storbanken Nordea var bedre end ventet og målet for egenkapitalforrentningen frem mod 2025 var også stærkere. Aktien bør klare sig relativt godt, når aktiehandlen åbner.

Det er vurderingen fra analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

- Regnskabet viser større fremgang på kerneindtægter end ventet og også omkostningerne udvikler sig bedre end ventet. Dertil kommer en lavere skatteprocent end ventet, konstaterer han.

Der er ifølge analytikeren også stærkt positivt, at forretningsomfanget stiger flot - både for så vidt angår udlån som kapital under forvaltning.

Selve tallene får dog en birolle i vurderingen, da banken også løfter sløret for nye mål frem mod 2025.

Et mål om en egenkapitalforrentning på "over 13 pct." overrasker Sydbank-analytikeren positivt og får prædikatet "stærkt og ambitiøst, men opnåeligt".

- Jeg tror, at analytikerne skal ud og løfte forventningerne til Nordea i hvert fald på længere sigt, siger Mikkel Emil Jensen.

Han finder skuffelserne i torsdagens melding få og næsten ikke eksisterende.

- Målet om en omkostningsprocent i 2022 på 49-50 er måske skuffende, men de kompenseres af, at den ventede egenkapitalforrentning på "over 11 pct." flugter fint med forventningen, skønner han.

Et foreslået udbytte på 0,69 euro hører også til på den positive side. Forventningen var her "kun" 0,65 euro.

Nordea-aktien ventes specielt på baggrund af den stærke prognose frem mod 2025 at lægge sig forrest i feltet og klare sig relativt til markedsudviklingen godt, når handelen åbner.

Nordea-aktien lukkede onsdag i København i 79,82 kr. efter et fald på 0,6 pct. I forhold til starten på året er aktien stort set uændret.

.\\˙ MarketWire