Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck laver ny aktiestruktur - deler op i A- og B-aktier - NY

9/2 07:30

Medicinalselskabet Lundbeck vil lave ny aktiestruktur, så hver aktie i dag deles op i fem - et styk A-aktie og fire styk B-aktier.

Det oplyser selskabet onsdag morgen.

Hver ny A-aktie får ti stemmer, og B-aktierne får hver én stemme.

Begge aktieklasser vil fortsat være noteret på børsen i København, og splittet ventes at træde i kraft efter eventuel godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i juni.

Lundbeckfonden vil på et senere tidspunkt tilbyde aktionærer at bytte deres A-aktier lige over med fondens B-aktier, fremgår det.

Ændringen vil kræve accept fra to tredjedele af den ekstraordinære generalforsamling, og derudover skal splittet også godkendes af Finanstilsynet, som Lundbeck snarest vil gå i dialog med.

Den proces kan tage "adskillige" måneder.

Trækket kan ifølge Lundbeck ses som rettidig omhu, så medicinalselskabet har gode kort på hånden til vækst - i form af opkøb eller nye partnerskaber - i fremtiden.

- Med tiden vil der opstå spændende muligheder for Lundbeck til at vokse yderligere via nye partnerskaber og opkøb. Lundbeck vil selektivt forfølge disse muligheder i de kommende år. Derfor tror vi, at timingen er passende til at forberede os på længere sigt i god tid, før det bliver nødvendigt, siger Deborah Dunsire, der er administrerende direktør hos Lundbeck, i meddelelsen.

.\\˙ MarketWire