Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme venter at ansøge om godkendelse af Arimoclomol i USA i H2

11/2 08:19

Orphazyme regner nu med at kunne sende en ny ansøgning om markedsføring af lægemiddelkandidaten Arimoclomol til behandling af den arvelige hjernesygdom Niemann-Pick til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, i anden halvdel af 2022.

Det oplyser selskabet fredag morgen.

FDA afviste i juni sidste år at godkende ansøgningen i sin nuværende form og sendte ansøgningen retur til Orphazyme, der efterfølgende styrtdykkede på børsen.

Til at starte med vil Orphazymes bede om et opfølgende møde - et såkaldt Type C-møde- for at diskutere yderlig data med videre med FDA. Og selskabet venter, at det møde kan finde sted i andet kvartal.

- At anmode om et Type C-møde er det næste skridt i etablere en potentiel vej til genindsendelse af vores ansøgning af et nyt lægemiddel til FDA, siger Anders Vadsholt, der er finansdirektør i Orphazyme, i meddelelsen.

- NPC er en sjælden neurodegenerativ sygdom der ikke findes godkendte behandlinger for i USA, og vi ser frem til at fortsætte vores interaktioner med agenturet, da vi søger at opnå godkendelse af Arimoclomol i USA for denne ødelæggende sygdom, siger han.

I Europa venter Orphazyme fortsat på en udtalelse fra de sundhedsmyndighederne CHMP i første kvartal 2022 vedrørende selskabets markedsføringsansøgning for Arimoclomol til behandling af Niemann-Pick.

.\\˙ MarketWire