Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Morgan Stanley: Europæiske aktier kan dykke yderligere 20 pct.

14/3 08:57

Recessionsrisiko kan sende europæiske aktier ned med yderligere 20 pct., mens en potentiel optur er begrænset til en stigning på 10 pct., vurderer den amerikanske storbank Morgan Stanley.

Det skriver Børsen.

De europæiske aktier er indtil videre faldet 12 pct. i 2022. Tårnhøj inflation og himmelhøje råvarepriser, som konsekvens af krigen i Ukraine, risikerer at sende europæisk økonomi i recession, viser analyser fra storbanken Morgan Stanley.

- Vi bemærker, at markederne generelt reagerer først og stiller spørgsmål senere, dvs. at markedet kan begynde at prissætte en recession med det samme i stedet for at vente på bekræftende beviser, skriver Morgan Stanleys analytikere i analysen.

Også investeringsdirektør i Velliv, Anders Stensbøl Christiansen, ser også en risiko for større kursfald til europæiske aktier, men mener ikke at der er en stor sandsynlighed for recession.

Morgan Stanley ser dog også chancer for comeback til de europæiske aktier, såfremt overskrifterne de kommende uger bliver positive. Et comeback vil dog være begrænset til en stigning på 10 pct., mener storbanken.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/investor/storbank-europaeiske-aktier-kan-falde-yderligere-20-pct?utm_source=morgan-stanley&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_1

.\\˙ MarketWire