Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Marked for fedmemedicin i USA kan blive 500 mia. kr. værd i 2030

24/3 09:10

117 mio. amerikanere er svært overvægtige, og det skaber grobund for et kæmpe marked for fedmemedicin, hvis blandt andre Novo Nordisk kan overbevise sundhedsmyndigheder og personale om, at langvarig behandling er til gavn for alle.

Det skriver Børsen.

Novo Nordisk har en målsætning om at sælge fedmemedicin for 25 mia. kr. i 2025, men flere analytikere forventer, at markedet kan nå op på hele 500 mia. kr. i 2030, hvis de store medicinalselskaber formår at få mange svært overvægtige amerikanere i langvarig behandling.

KRONISK SYGDOM

Novo skriver i en mail til Børsen, at selskabet mener, at svær overvægt bør behandles som en kronisk sygdom. Det skyldes, at kroppen forsøger at nå sit metaboliske sætpunkt, som er et vægtinterval, kroppen anser som det naturlige udgangspunkt. Hvis det metaboliske sætpunkt er højt, vil kroppen gøre modstand mod at tabe sig.

Professor og overlæge Filip Krag Knop fra Gentofte og Herlev Hospital bakker op.

- Kroppen reagerer ved at øge din appetit - det foregår oppe i hjernen - og nedsætter dit hvilestofskifte, så du forbrænder mindre fedt, siger han til Børsen.

Lige nu forskes der i muligheden for at nulstille sit metaboliske sætpunkt, men indtil videre er der ikke nok data til at vise, om det er muligt, eller hvor lang tid det vil tage.

Novo har lavet studier, som viser, at vægttabet varer ved i to år, hvis man tager selskabets fedmemiddel Wegovy, som virker ved at dæmpe appetitten. Og markedet størrelse afhænger meget af, at man får patienter i behandling i to år eller længere, vurderer analytikere.

Ifølge finanshuset Bernstein estimerer man ud fra data, at behandlinger typisk vil vare et år. Det skyldes, at patienterne vægttab flader ud i takt med behandlingen, og at de derefter dropper behandlingen. Husets beregninger viser, at man skal have 10 mio. amerikanere i behandling i over to år for at nå en markedsstørrelse på 500 mia. kr.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/novo-nordisks-guldaare-kan-vaere-over-500-mia-kr-vaerd?utm_source=seneste-nyt&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_23

.\\˙ MarketWire