Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Årlig risikoliste for banker: De små og lokale klarer sig bedst

12/4 08:11

De mest sikre banker i Danmark er i høj grad en gruppe af lokale og mindre banker.

Det viser den årlige risikoliste, der udformes af analysefirmaet Bankresearch.

Landets største bank, Danske Bank, befinder sig i bunden af risikolisten, skriver Børsen.

Den årlige risikoliste bygger sin rangering på 21 nøgletal, og formålet er at give et overblik over risikoen hos landets banker - jo højere på listen, jo mindre risikabel.

De lokale banker er i år velrepræsenterede i top-15, og Kreditbanken kan for andet år i træk fejre en førsteplads, skriver avisen.

- Det er dejligt at se, at vores kreds er så godt repræsenteret i toppen af listen. Det viser, at man har haft fokus på at lægge penge til side og sørge for at få løftet kapitalprocenterne, lyder det fra Jan Kondrup, der er direktør for de lokale bankers organisation, Lokale Pengeinstitutter.

Han påpeger, at det er lokalbankernes særlige forretningsmodel med fokus på kunderne og lokalsamfundene, der er skyld i deres fremtrædende pladser.

Nicholas Rohde, der er bankekspert i Bankresearch, understreger dog, at det ikke nødvendigvis er størrelsen, der er udslagsgivende.

- Hvis man ser bort fra Arbejdernes Landsbank, er bankerne i toppen af listen også dem, som har den mest effektive bankdrift, og så er det ligegyldigt, om man er stor eller lille, siger han.

Danske Bank ligger blandt de nederste på listen med blandt andet Merkur Andelskasse, PenSam Bank og Totalbanken, skriver Børsen.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/finans/lokale-og-mindre-banker-klarer-sig-bedst-paa-frygtet-risikoliste.

.\\˙ MarketWire