Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Store plusser efter Meta-løft - Aplpe, Amazon op før tal

28/4 22:06

Regnskabssæsonen buldrer derudaf i USA i denne uge, og igen torsdag var det tal fra store navne, som løftede markedet solidt.

Efter at have været den helt store taber i regnskabssæsonen for fjerde kvartal ligner Facebooks ejer, Meta Platforms, en af de store vindere i sæsonen for første kvartal efter fremlæggelsen onsdag aften, og samtidig steg både Apple og Amazon før deres offentliggørelser senere torsdag aften.

Derfor steg det brede S&P 500-indeks 2,5 pct., mens Dow Jones vandt 1,9 pct., og Nasdaq gik frem med 3,5 pct.

- Vi får et pænt hop i aktiemarkederne. Det er også det, der skal ske, hvis ikke momentumhandlerne skal blive ved med at have held til at handle markedet længere ned, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

- Metas regnskab skaber en lettelse, fordi det ikke hælder benzin på bålet, som Netflix’ skuffende regnskab tændte. Tallene fra Meta er OK, men dog ikke imponerende.

NEGATIV VÆKST I USA

Statistikken viser ifølge Bloomberg News, at 77 pct. af selskaberne i S&P 500 indtil nu har slået forventningerne til indtjeningen i kvartalet, mens 65 pct. også har løftet deres guidance.

De solide regnskaber betød også, at markedet efter et kortvarigt dyk torsdag kom sig over en overraskende negativ vækst i den amerikanske økonomi i første kvartal.

Økonomien i USA trak sig sammen med 1,4 pct. sammenlignet med de sidste tre måneder af 2021, mens en fremgang på 1,0 pct. var ventet.

META I FRONT

Meta Platforms var dog næsten lige så stor en historie, da aktien bragede op med hele 17,6 pct. efter regnskabet for første kvartal.

Her noterede investorerne sig efter et fald i brugertallet på hovedplatformen i fjerde kvartal, for første gang nogensinde, at der igen i første kvartal var lidt fremgang hos Facebook. Markedet så derfor gennem fingre med en omsætningsvækst på blot 7 pct. til 27,91 mia. dollar, der ellers er den laveste siden børsnoteringen i 2012.

De positive takter fra Facebooks og Instagrams ejer smittede af på andre store navne, hvilket betyder, at forventningerne til Apple og Amazon, der begge lægger tal frem efter markedslukningen torsdag, blev øget. De to trak derfor frem med plusser på 4,5 og 4,7 pct.

- Vi har været forsvindende tæt på de lave niveauer fra marts, og vi har været nede og teste dem, lyder det fra Danske Banks Lars Skovgaard Andersen.

- Det her må meget gerne blive fulgt op med nogle flere dage med plusser. Ellers er det bare nogle rips opad, hvor man lukker nogle shorts ned. Apple skal dog ikke ramme ved siden af torsdag aften, for så har vi ikke nogen prop i markedet.

Med fremgangen til Meta steg kommunikationsservice 3,9 0 pct., hvilket også blev understøttet af fremgang til Alphabet på 3,7 pct., efter minusset onsdag på 3,8 pct., da Google-ejerens kvartalsregnskab skuffede.

It-aktierne vandt samlet set frem med 4,0 pct., da Nvidia udover Apple trak op med 7,4 pct., og da Mastercard ligesom Visa onsdag blev belønnet for sit regnskab med en fremgang på 4,8 pct. Det samme gjorde Paypal, som vandt hele 11,5 pct.

Chipproducenten Qualcomm blev desuden belønnet med 9,7 pct., da både de realiserede tal og prognosen for tredje kvartal var bedre end ventet.

Cyklisk forbrug vandt samtidig også 2,3 pct., da Tesla vendte et større minus til et mindre fald på 0,5 pct.

OPJUSTERINGER I SUNDHED

Sundhedsaktierne steg desuden 1,4 pct. efter flere opjusteringer. Både Eil Lilly og Merck løftede forventningerne, og de steg derfor henholdsvis 4,3 og 4,9 pct.

Desuden vandt Thermo Fischer frem med 7,4 pct. efter et sæt kvartalstap, som toppede forventningerne til både salg og overskud. Omvendt droppede biotekselskabet Amgen med 4,3 pct., da selskabet har rapporteret om et krav fra de amerikanske skattemyndigheder på 7,1 mia. dollar.

Blandt taberne var også Comcast, som mistede 6,2 pct. på grund af en svag underliggende vækst i salget af bredbåndsabonnementer.

Producenten af entreprenørmaskiner Caterpillar tabte desuden 0,7 pct., da salget i Kina er ramt af coronanedlukningerne.

.\\˙ MarketWire