Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Audientes har omsætning for første gang i selskabets historie - NY

19/5 11:51

First North-selskabet Audientes, der udvikler selvjusterende høreapparater, havde for første gang i selskabets historie omsætning i første kvartal.

Her har produktet Ven nemlig solgt de første eksemplarer efter lanceringen i Indien.

Gennem sidste år opbyggede selskabet sin organisation og brugte tiden på at opgradere produktet, og for første kvartal er der noteret en omsætning på 21.000 kr.

- Det er meget tilfredsstillende at se, hvor langt vi er nået samlet set og særligt i dette kvartal. Vi startede 2022 med at opgradere til masseproduktion - tæt efterfulgt af afskibningerne af Ven til vores partner-kunder i Indien, siger Steen Thygesen, der er administrerende direktør hos Audientes, i selskabets regnskab for første kvartal.

Audientes vil med sit selvjusterede høreapparat også gå hårdt efter en godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der er i færd med at udforme reglerne for en over the counter-salgskanal (OTC) for høreapparater i USA, så brugere med milde til moderate høretab kan købe hjælpemidler i håndkøb.

Den godkendelse arbejder Audientes på at få hjem i løbet af i år.

FDA kom - efter et årelangt tilløb - med rammerne for OTC-kanalen i oktober sidste år, og siden fulgte en høringsperiode, der blev afsluttet i januar.

Nu er sundhedsmyndighederne i færd med at vurdere svarene og udforme de endelige regler, inden der venter en implementeringsperiode.

Hvis alle tidsrammer udnyttes fuldt ud, kan de første OTC-produkter derefter komme på hylderne i USA i september.

Der er dog også snart brug for omsætning og indtjening, da Audientes for nuværende er ved at løbe tør for penge.

I første kvartal havde selskabet et nettotab på 4,1 mio. kr., og det efterlader 4,4 mio. kr. i likvider tilbage ved udgangen af kvartalet - mod 28,4 mio. kr. et år tidligere.

For hele året venter selskabet, at det kan nå en samlet omsætning på 23-27 mio. kr.

.\\˙ MarketWire