Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian får vaccineordre efter udbrud af abekopper - NY

19/5 12:01

Bavarian Nordic har underskrevet en kontrakt med et ikke oplyst europæisk land om levering af koppevaccinen Imvanex i forbindelse med nye tilfælde af abekopper, der er identificeret i løbet af maj 2022.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelsen.

Ordren har ingen indflydelse på Bavarians forventninger til 2022 om en omsætning på 1100-1400 mio. kr., og et EBITDA-underskud på 1000-1300 mio. kr.

Meldingen kommer, efter at der i de seneste dage er blevet opdaget smitte med abekopper i både Storbritannien, Portugal og USA, mens 23 personer mistænkes at være smittet i Spanien.

Bavarians koppevaccine er godkendt i USA under navnet Jynneos og i Canada under navnet Imvamune. I begge lande omfatter godkendelsen også abekopper.

I Europa, hvor vaccinen bærer navnet Imvanex, er den kun godkendt til kopper, men den er tidligere anvendt off-label til abekopper, oplyser Bavarian.

- Selv om omstændighederne omkring de aktuelle tilfælde af abekopper i Europa mangler at blive klarlagt til fulde, så er hastigheden hvormed disse har udviklet sig, samt risikoen for, at yderligere infektioner kan være forekommet, uden at være blevet opsporet, faktorer, der kræver en hastig og koordineret indsats fra myndighedernes side, og vi er glade for at kunne hjælpe i denne nødsituation, siger administrerende direktør i Bavarian, Paul Chaplin, ifølge meddelelsen.

.\\˙ MarketWire