Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian: Vild uge med stigning på 63 pct. efter abekoppeudbrud

20/5 17:30

Bavarian Nordic har haft en uge i rampelyset, efter at udbruddet af abekopper flere steder i Europa pludseligt katapulterede selskabets aktie i vejret.

Samlet over ugen steg aktien med 63 pct. til lukkekursen fredag på 216,60 kr.

Det danske vaccineselskab har nemlig en vaccine, der i USA og Canada også er godkendt til abekopper, mens den i Europa er anvendt off-label i forbindelse med sygdommen.

Alene torsdag steg Bavarian-aktien med næsten 30 pct., da der i medierne for alvor kom fokus på smittespredningen i Europa, hvor de største udbrud i første omfang ser ud til at have ramt Storbritannien, Spanien og Portugal.

Samme dag kunne selskabet i øvrigt oplyse, at det i forbindelse med udbruddet havde modtaget en ordre fra et uoplyst europæisk land.

Det første europæiske tilfælde blev bekræftet den 7. maj 2022 hos en person, der vendte hjem fra en rejse til Nigeria, hvor abekopper er naturligt forekommende.

Efterfølgende er der bekræftet mere end 100 tilfælde i Europa.

Bavarians koppevaccine er i USA godkendt under navnet Jynneos og i Canada under navnet Imvamune, mens det i Europa er kendt under navnet Imvanex.

.\\˙ MarketWire