Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/aktier: Måske var fredagens aktiefald bunden - set før - GENT

23/5 06:35

Det brede amerikanske aktieindeks S&P500 var i fredagens handel i et såkaldt bear-marked. Den almindelige definition på det er et fald fra toppen på mere end 20 pct.

Indekset var fredag nede i 3810, hvilket var 20,6 pct. under seneste rekord fra 3. januar i år. Så vendte udviklingen og indekset steg marginalt og lukkede 18,7 pct. fra januar-rekorden.

Det konstaterer Bloomberg News.

Nyhedsbureauet gør opmærksom på, at der er flere eksempler på sådanne rebounds, der markerer en bund og begyndelsen på stigninger.

I 1998, 2011 og 2018 oplevede indekset fald på mere end 20 pct. eller meget tæt på intraday basis, oplyser Bloomberg News for derefter at rebounde og ikke nå bearmarkedniveau igen.

- Alle bunde, korte som lange, skabes af kortsigtede handlere, og når S&P500 dropper omkring 20 pct., så dypper de igen tæerne i markedet, siger Matt Maley, der er markedsstrateg hos Miller Tabak og Co til Bloomberg News.

Undertonen er dog fortsat sur på aktiemarkedet og samlet var der et fald over ugen til S&P500-indekset. Det var også syvende ugentlige fald i træk, hvilket er den længste periode med fald siden marts 2001.

.\\˙ MarketWire