Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Bavarian løber igen fra resten i grøn åbning

23/5 09:14

For tredje dag på stribe løber Bavarian Nordic fra resten i det danske C25-indeks, hvor fokus på det mystiske udbrud af abekopper sætter selskabet, der sidder på en vaccine mod sygdommen, skaber positivt lys på det danske selskab.

I fokus er også vindmølleproducenten Vestas og transport- og logistikkæmpen DSV mandag morgen, hvor stemningen generelt er til den gode side.

Det sker efter endnu en tumultarisk handelsdag i USA fredag, hvor markederne længe lå til dybe fald, men hvor retningen ændrede sig ud på aftenen, så to ud af tre toneangivende amerikanske indeks endte i små plusser.

C25-indekset stiger efter godt ti minutters handel med 1,3 pct. til 1674,81 efter sit plus på 2,8 pct. fredag.

Bavarian Nordic, der i sidste uge blev sendt op med over 60 pct. på bagkant af fundet af en række tilfælde af den sjældne sygdom abekopper i en stribe lande, fortsætter på netop på den baggrund videre op mandag morgen.

Bavarian Nordic har som det eneste selskab en vaccine mod sygdommen, og det skabte torsdag og fredag en gevaldig opmærksomhed om papiret, der steg med henholdsvis 29,5 pct. og 18,4 pct.

Mandag morgen stiger Bavarian efter endnu en forlænget åbningsauktion med 13,3 pct. til 245,30 kr.

BRITISK STORBANK SIGER IGEN "KØB" TIL DSV

Transport- og logistikselskabet DSV har haft det uhyggeligt svært i løbet af 2022, hvor investorerne i stor stil har solgt ud af mange af de aktier, der steg mest efter coronanedturen.

I den kategori falder DSV, men nu mener britiske HSBC, at det igen er tid til at købe op.

Banken hæver sin anbefaling til "køb" fra "hold", og samtidig løftes kursmålet til 1500 kr. fra 1450 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

DSV-aktien sluttede fredag 2,5 pct. højere, og mandag morgen stiger den med 1,5 pct. til 1144 kr.

Også forsikringsselskabet Tryg er kommet tilbage i den grønne kasse hos HSBC.

Her er anbefalingen ligeledes hævet til "køb" fra "hold", mens kursmålet fastholdes på 185 kr.

Tryg er blandt de bedst præsterende danske eliteaktier i 2022 med et samlet fald på 2,4 pct. Fredag endte forsikringspapiret 2 pct. højere, og mandag morgen fortsætter den op med 1,6 pct. til 160,15 kr.

For Rockwool er der ligeledes analysenyt at forholde sig til mandag morgen, efter at Barclays har sænket sit kursmål for aktien til 2000 kr. fra 2300 kr.

Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "ligevægt", fremgår det af Bloomberg News.

Rockwools B-aktie sluttede fredag 7,9 pct. højere, men falder mandag morgen med 0,9 pct. til 1963 kr.

FLSmidth stiger desuden 2,8 pct. til 198 kr., efter at svenske SEB ifølge PLX AI har genoptaget sin dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 250 kr.

VESTAS FÅR OPMÆRKSOMHED GRUNDET SIEMENS-KONSOLIDERING

Lang tids rygter om det samme har nu udmøntet sig i et reelt bud fra Siemens Energy på den del af fusionsselskabet Siemens Gamesa, som tyskerne ikke allerede ejer.

Siemens har budt 18,05 euro per aktie på resten af det tyske-spanske fællesbarn, hvilket er 7,8 pct. over slutkursen på børsen i Madrid fredag.

De seneste seks handelsdage er Siemens Gamesa-aktien - grundet de tiltagende rygter - steget 28 pct. Kursen er dog 20,5 pct. lavere end ved indgangen til i år.

- Buddet understreger, at værdien ved tilstedeværelsen i en sektor med attraktivt vækstpotentiale ikke altid er tilstrækkeligt værdsat af aktieinvestorerne, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, i en kommentar.

Vestas-aktien stiger fra start mandag med 3,7 pct. til 162,42 kr.

FC KØBENHAVN TOG DET DANSKE MESTERSKAB

Blandt de mindre aktier kan der også komme opmærksomhed omkring Parken Sport & Entertainment, der står bag fodboldklubben FC København.

Klubben sikrede sig søndag det danske mesterskab med en sejr hjemme over AaB, som dermed også gik glip af fjerdepladsen, der i stedet tilfaldt Brøndby IF.

Det kan også betyde noget rent økonomisk, da fjerdepladsen giver adgang til europæisk fodbold.

Parken-aktien stiger 2,4 pct. til 92,80 kr., AaB går 2,9 pct. frem til 52,50 kr., og Brøndby-aktien er efter en indledende stigning uændret i 0,48 kr.

.\\˙ MarketWire