Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Grøn åbning i sigte efter store stigninger i USA

30/5 08:25

DSV, Demant og Carlsberg står til at trække en del af opmærksomheden mandag, når handlerne vender retur efter weekend og Kristi Himmelfart, som har holdt børsen i København lukket.

Jefferies og Bernstein har haft de tre aktier under lup, og det har ført til lavere kursmål. Også Nordea kan komme i fokus efter en løftet anbefaling fra den franske storbank Société Générale.

På den seneste handelsdag, onsdag, lukkede C25-indekset med et plus på 0,2 pct. i 1636,27, og mandag peger det mod endnu en dag i grønt.

Læner man sig op ad futures stiger de ledende amerikanske indeks 0,2-1,1 pct. Det tyske DAX-indeks, der normalt er en god indikator for udviklingen i Danmark, ligger til et plus på 0,6 pct.

Det danske aktiemarked har da også lidt at skulle samle op på. Mens der har været lukket for handel i Danmark, er det amerikanske marked tordnet i vejret. Dow Jones-indekset gik fredag frem med 1,8 pct., det brede S&P 500-indeks øgede med 2,5 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks blev igen dagens vinder med et plus på 3,3 pct., efter at indekset torsdag vandt 2,7 pct.

Indeksplusserne følger torsdagens handel, hvor der ligeledes var fremgang til samtlige af de toneangivende indeks. Dow Jones-indekset kunne sågar registrere en hel uge med fremgang, mens de to andre indeks måtte tage til takke med fire dage i grønt.

NORDEA FÅR HØJERE ANBEFALING

Nordea har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" hos den franske storbank Société Générale. Kursmålet er hævet til 79,59 kr. fra 75,91 kr., viser data fra Bloomberg News.

Aktien steg onsdag 3 pct. til 72,67 kr.

LAVERE KURSMÅL TIL CARLSBERG OG DSV

Bernstein, Jefferies og JPMorgan har haft gang i regnearkene, og det har budt på lavere kursmål til flere danske aktier.

Carlsberg har fået sænket kursmålet hos Bernstein til 1100 kr. fra før 1200 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "outperform". Det nye kursmål indikerer et kurspotentiale på 26,6 pct.

Aktien steg onsdag 0,5 pct. til 868,80 kr.

DSV har fået skåret sit kursmål til 1440 kr. fra 1550 kr. hos Bernstein, der gentager anbefalingen "outperform".

Aktien faldt onsdag 0,8 pct. til 1093 kr.

Demant har fået sænket kursmålet til 335 kr. fra 360 kr. af finanshuset Jefferies. Anbefalingen er fortsat "køb".

Aktien smed onsdag 1,5 pct. til 282 kr.

Novozymes har fået reduceret kursmålet til 440 kr. fra 490 kr. af JPMorgan, der gentager anbefalingen "neutral". Kursmålet indikerer et svagt positivt potentiale i aktien på 3,3 pct.

Aktien tabte onsdag 1,3 pct. til 425,90 kr.

SILKEBORG IF OPJUSTERER EFTER TREDJEPLADS

Mens børsen har holdt lukket, har selskabet bag fodboldklubben Silkeborg IF opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2022 og venter nu et overskud før dagsværdiregulering af investeringsejendomme og før skat i niveauet 20-30 mio. kr. Det sker efter at fodboldholdet har sikret en tredjeplads i 3F Superligaen.

Tidligere ventede Silkeborg IF et resultat før investeringsejendomme og før skat i intervallet 0 til 10 mio. kr.

Aktien steg onsdag 1,7 pct. til 18,30 kr.

NNIT FÅR KONTRAKT

NNIT har sammen med partneren Muninn sikret en fireårig kontrakt med Sundhedsdatastyrelsen. Kontrakten indeholder mulighed for forlængelse med yderligere fire år. Kontraktens værdi udgør - medregnet optioner - potentielt et lavt trecifret millionbeløb, oplyser it-selskabet.

Sammen skal NNIT og Muninn levere en it-løsning til analyse og overvågning af netværksdata i den offentlige sundhedssektor for at holde øje med uregelmæssigheder.

NNIT skal stå for infrastrukturen til it-løsningen, mens Muninn bidrager med AI-teknologi.

Analyse- og overvågningssystemet ventes implementeret i alle fem danske regioner inden udgangen af 2022. I 2023 er målet at udvide "så bredt som muligt" på tværs af sundhedssektoren.

Aktien steg onsdag 0,2 pct. til 61,50 kr.

.\\˙ MarketWire