Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: C25 mod største stigning nogensinde efter to lukkedage

30/5 11:55

Der er mandag udsigt til den største C25-stigning, siden indekset blev dannet i december 2016, idet de danske aktier skal indhente to dage med markante stigninger i USA.

- Vi ligger rigtig lunt i svinget, idet vi skal indhente noget af den gode stemning fra torsdag og fredag, hvor vi havde lukket, siger Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk til MarketWire.

Aktierne kører opad efter bedring på coronafronten i Kina, fortæller senioraktierådgiveren, der pointerer, at genåbning i Kina kan løse problemer på fragt- og komponentsiden.

Det giver blandt andet medvind til GN-aktien, der med et plus på 8,2 pct. til 277,40 kr. har lagt sig i spidsen af C25-indekset.

GN-aktien bygger også videre på sidste uges fremgang, der var drevet af rygter om opkøbsinteresse.

I USA blev det teknologitunge Nasdaq-indeks fredagens store vinder med et plus på 3,3 pct., efter at indekset torsdag vandt 2,7 pct. Mandag indikerer futuren for indekset en yderligere stigning på 1,5 pct.

De amerikanske aktiemarkeder har dog lukket mandag, da der holdes Memorial Day.

Mandag klokken 11.30 ligger C25-indekset med en stigning på 4,2 pct. i 1705,51, og dermed er indekset på vej til at overgå den tidligere rekord på 4,1 pct. fra 24. marts 2020.

Pandora-aktien ligger med et plus på 8,1 pct. i 546,60 kr. også med helt fremme i C25-feltet.

Smykkeselskabet meddeler til Børsen, at selskabet har planer om at stå for mere af sit salg selv frem for at benytte sig af partnere og franchisetagere.

Aktien nyder godt af opsvinget sammen med andre aktier, der har været under pres den seneste tid, pointerer Martin Munk.

Det giver blandt andet også medvind til Ambu, der stiger 7,4 pct. til 94,80 kr.

NOVO OPTIMISTISK TRODS MODVIND I KINA

Selv om Novo Nordisk også i de kommende år kan blive ramt af prisreformer og patentudløb på det kinesiske marked, ser Mike Doustdar, koncerndirektør i Novo med ansvar for International Operations, positivt på fremtiden.

Det skriver Finans fredag.

Novo Nordisk-aktien stiger 4,8 pct. til 773,80 kr.

DSV har forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag fået skåret sit kursmål til 1440 kr. fra 1550 kr. hos Bernstein, der gentager anbefalingen "outperform".

Aktien stiger 3,5 pct. til 1131 kr.

Demant har fået sænket kursmålet til 335 kr. fra 360 kr. af finanshuset Jefferies. Anbefalingen er fortsat "køb".

Aktien følger høreapparatkonkurrenten GN med en stigning på 7,1 pct. til 302,10 kr.

NNIT FÅR KONTRAKT

NNIT har sammen med partneren Muninn sikret en fireårig kontrakt med Sundhedsdatastyrelsen. Kontrakten indeholder mulighed for forlængelse med yderligere fire år. Kontraktens værdi udgør - medregnet optioner - potentielt et lavt trecifret millionbeløb, oplyser it-selskabet.

Aktien ligger med en stigning på 8,6 pct. til 66,80 kr.

SILKEBORG IF OPJUSTERER EFTER TREDJEPLADS

Mens børsen har holdt lukket, har selskabet bag fodboldklubben Silkeborg IF opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2022. Det sker efter at fodboldholdet har sikret en tredjeplads i 3F Superligaen.

Aktien løftes 8,7 pct. til 19,90 kr.

.\\˙ MarketWire