Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme/CEO: Det er trist men vi har forsøgt alle muligheder

1/6 12:22

En mindre portion penge, en børsskal og et søgsmål i USA er i store træk, hvad der er tilbage af biotekselskabet Orphazyme.

Det er realiteten, efter at kreditorerne og Sø- og Handelsretten mandag nikkede godkendende til Orphazymes restruktureringsplan og salget af stort set samtlige aktiver til Kempharm Denmark.

En lavine af dårligdomme har ramt Orphazyme, siden den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA , i juni sidste år afviste Orphazymes markedsføringsansøgning for lægemiddelkandidaten Arimoclomol.

Siden fulgte store nedskæringer og forgæves forsøg på at finde en udvej i USA og at få Arimoclomol markedsført i Europa, inden selskabet kastede håndklædet i marts og søgte retslig beskyttelse fra kreditorerne med henblik på at gennemføre restruktureringen.

- Det har da været en spændende rejse, indtil vi fik afslaget for et år siden.

- Siden har det været et andet mindset, og en fokuseret opgave. Det er trist, men vi har forsøgt alle muligheder, indtil vi ikke havde mere finansiering, siger administrerende direktør og eneste tilbageværende medarbejder, Anders Vadsholt, til Marketwire.

Med salget af sine aktiviteter modtager Orphazyme 12,8 mio. dollar, eller omkring 90 mio. kr., ligesom Kempharm overtager medarbejdere og gældsforpligtelser i forbindelse med aktiverne for 5,2 mio. dollar.

Tilbage i Orphazyme er herefter en sum penge - præcis hvor mange vil Anders Vadsholt ikke ind på - samt den tomme børsskal inklusive et skattemæssigt underskud.

Dertil kommer en retssag i Chicago i USA, hvor der er anlagt et gruppesøgsmål på vegne af to investorer, der ønsker erstatning for deres kurstab, da de mener, at Orphazyme har oversolgt Arimoclomols kvaliteter. Orphazyme er imidlertid uenig og har forsøgt at få sagen afvist.

- Enten kommer der en afklaring på sagen i løbet af sommeren, alternativt kommer den i løbet af efteråret. Men vi håber selvfølgelig på en hurtig afklaring, siger Anders Vadsholt og uddyber:

- Men det er timingen af den her sag, der åbner for alle de andre aktiviteter. Så nu afventer vi og forbereder, at vi enten kan lukke selskabet eller sælge selskabet.

Aktien i Orphazyme stiger tirsdag middag 23,4 pct. til 2,34 kr. Det svarer til en markedsværdi af Orphazyme på 83 mio. kr., eller ikke så langt fra de cirka 90 mio. kr., som Orphazyme modtager fra Kempharm.

Onsdagens stigning er dog et ringe plaster på såret for de aktionærer, der har været med siden børsnoteringen i 2017. Dengang solgte Orphazyme aktier til 80 kr. per styk.

Men noget er der tilbage.

- Vi er kommet igennem rekonstruktionen med en positiv egenkapital. Hvor meget den er, ønsker jeg ikke at kommentere. Men vi kommer med regnskab på tirsdag, og der kan man se på udsigterne for året, siger Anders Vadsholt.

.\\˙ MarketWire