Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-aktier dykker efter importdata som leverandør ikke genkender -NY

8/6 13:51

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk er onsdag kastet ud i lidt af en nedtur, hvor A-aktien midt på dagen har tabt 7,5 pct., og B-aktien er dykket 6,9 pct.

Det sker ifølge flere analytikere, som MarketWire har været i kontakt med, efter offentliggørelsen af containerdata fra Kina til USA, der er gengivet af det amerikanske medie Freightwaves sent tirsdag.

Det er containerspotraterne fra Kina til den amerikanske vestkyst, der ifølge mediet er faldet 41 pct. til 9630 dollar i forhold til måneden forinden som en konsekvens af den faldende efterspørgsel. Ifølge mediet stammer data fra analysehuset Drewry, men Drewry kan ikke genkende tallene, oplyser analysehuset til MarketWire.

Drewry henviser i stedet til World Container Index (WCI), hvor de seneste tal offentliggjort 2. juni viste en pris på 8704 dollar mellem Shanghai i Kina og Los Angeles i USA, hvilket omvendt svarer til en stigning i spotpriserne på 1,6 pct. fra måneden forinden. Målt over det seneste år er stigningen 46 pct.

Ifølge Ricky Rasmussen, analytiker i Nykredit, stemmer hverken aktiefaldet eller tallene gengivet hos Freightwaves overens med den udvikling, man ellers ser i markedet.

- Det er ikke et tegn på den underliggende økonomiske situation. Du har stigende løn i USA og en arbejdsløshed, der aldrig har været lavere. Det kendetegner altså ikke en situation som den, Freightwaves beskriver, hvor den amerikanske import er faldet 36 pct., siger han med henvisning til mediets egne importtal.

Han mener i stedet, at den faldende import skal tilskrives de to måneder, hvor Kina har oplevet en ny nedlukning på grund af coronapandemien.

- Det understøtter nærmere, at du ikke har kunnet få varer ud af Kina, end at der har været faldende efterspørgsel. Den er der endnu. Der er ikke noget, der tyder på, at den amerikanske forbruger er på vej i dørken, siger han videre.

Han uddyber dog, at såfremt tallene var korrekte, ville det markante fald til aktien give mening - men at man fortsat skal tage højde for en periode med nedlukning i Kina, der gør det svært at få et reelt indtryk af priserne og fragtmulighederne.

Ifølge Ricky Rasmussen kan aktierne i A.P. Møller-Mærsk derfor stige igen den næste tid, når markedet får mere klarhed over situationen.

- Hvis vi ser på det amerikanske forbrug er der ingen grund til, at Mærsk falder hverken 9, 7 eller 6 pct i dag. Den kan stige igen over de kommende dage, men i det her bekymrede marked, hvor vi ikke ved, hvor økonomien er på vej hen, vil markedet være meget følsomt over for de her meldinger, især noget så negativt som det her, siger han.

Også tyske Hapag-Lloyd, der konkurrerer med A.P. Møller-Mærsk, falder i dagens handel. Aktuelt dykker aktien 9,1 pct. i Frankfurt.

.\\˙ MarketWire