Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Transportaktier under pres efter JPMorgans advarsel - GENT

9/6 06:34

I USA er transportsektoren under pres på aktiemarkederne onsdag, ligesom de var det tidligere i Europa, fordi den amerikanske investeringsbank JPMorgan i en analyse har advaret om en opbremsning for sektoren.

Det skriver Bloomberg News.

En af årsagerne er den tårnhøje inflation, som nu ser ud til at sætte sig i forbrugernes efterspørgsel og derfor også i behovet for fragt, hvor omkostningerne også er steget på grund af udfordringer med forsyningskæderne og senest de kinesiske coronanedlukninger, som har givet propper i logistikken.

På den baggrund registrerer de store containerhavne i Los Angeles og i Long Beach, begge på den amerikanske vestkyst i Californien, opbremsning i de ugentlige importtal.

- Styrken hos den amerikanske forbruger har været en af nøgleingredienserne i niveauet af fragtstigninger siden covid-19, hedder det fra JPMorgans analytiker Harry J. Gowers.

Ifølge investeringsbanken vil opbremsningen i fragtmængderne være "negativt for sektoren generelt" og "især for containerrederierne". I det amerikanske aktieunivers peger JPMorgan især på det israelske containerrederi ZIM Integrated Shipping, som sidste år blev noteret på markedet i USA.

Aktgien i ZIM falder onsdag med 12,6 pct., mens underindekset for søtransport i Russell 3000 mister 4,7 pct. Alle 15 indeksmedlemmer er i minus med bulkrederiet Eagle Bulk Shipping hårdest ramt med et minus på 10,2 pct.

I S&P 500 falder transportgruppen også 2,5 pct., da især jernbaneselskaberne presses ned.

I Europa var der onsdag også udsalg i transportsektoren, da danske A.P.Møller-Mærsk mistede 8,0 pct., og DSV bakkede 4,5 pct.

.\\˙ MarketWire