Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Asiatiske rederier dykker efter advarsel om opbremsning

9/6 07:18

Aktierne i det store asiatiske rederier er under pres i torsdagens marked efter store fald i europæiske og amerikanske transportvirksomheder onsdag.

En bemærkelsesværdig analyse fra JPMorgan om udsigt til opbremsning i transportsektoren var onsdag medvirkende til at sende Mærsk-aktierne ned med omkring 8 pct. på børsen i København.

Desuden blev DSV og DFDS også ramt herhjemme, mens underindekset for søtransport i det amerikanske Russell 3000-indeks onsdag endte 5,1 pct. lavere.

Og nu er turen altså kommet til de asiatiske rederiaktier. I Japan falder Mitsui OSK 7,7 pct., Kawasaki Kisen dykker med 10,2 pct. og Nippon Yusen ligger 6,8 pct. ned kort før børslukketid i Tokyo.

Sydkoreanske HMM ligger 3,9 pct. lavere og Korea Line falder 2,1 pct.

Taiwans Evergreen Marine er også ramt og falder 3,8 pct., Hongkong-noterede Cosco Shipping falder 8,0 pct. og Orient Overseas ligger 9,3 pct. lavere.

En af årsagerne til JPMorgans advarsel om en opbremsning for transportsektoren er den tårnhøje inflation, som nu ser ud til at sætte sig i forbrugernes efterspørgsel og derfor også i behovet for fragt, hvor omkostningerne også er steget på grund af udfordringer med forsyningskæderne og senest de kinesiske coronanedlukninger, som har givet propper i logistikken.

På den baggrund registrerer de store containerhavne i Los Angeles og i Long Beach, begge på den amerikanske vestkyst i Californien, opbremsning i de ugentlige importtal.

- Styrken hos den amerikanske forbruger har været en af nøgleingredienserne i niveauet af fragtstigninger siden covid-19, hedder det fra JPMorgans analytiker Harry J. Gowers.

Ifølge investeringsbanken vil opbremsningen i fragtmængderne være "negativt for sektoren generelt" og "især for containerrederierne". I det amerikanske aktieunivers peger JPMorgan især på det israelske containerrederi ZIM Integrated Shipping, som sidste år blev noteret på markedet i USA.

På børsen i USA faldt ZIM onsdag 14,7 pct.

.\\˙ MarketWire