Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank: Underskud på oliebalancen presser energikrisen

15/6 08:20

Verden står midt i en energikrise, som kan være svær at komme ud af, før efterspørgslen endnu engang matcher produktionen.

Det vurderer Jyske Bank i en olieprognose onsdag morgen.

Det er særligt underskud på oliebalancen og lave lagre overalt, som presser systemet ud af balance. Derudover er EU's embargo mod russisk olie, samt at de olieproducerende lande, OPEC+, underproducer olie med til at presse forsyningerne.

- Vi observerer forøget energistøtte rundt om i verden, og den er desværre kun med til at holde efterspørgslen "kunstigt" oppe, og markedets ubalance peger mod et yderligere træk på verdens olielagre hen mod juni 2023, skriver Jan Bylov, valuta-, rente- og oliestrateg hos Jyske Bank.

Derfor vurderer banken, at verden nu står i en energikrise, hvor det umulige valg er lavere efterspørgsel eller højere oliepris. På den baggrund løfte banken sin olieprognose for tredje kvartal 2022 og første kvartal 2023 med 5 dollar.

Prognosen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er nu i tredje og fjerde kvartal i år på 125 dollar per tønde, i første kvartal 2023 ligger den på 120 dollar og andet kvartal næste år på 115 dollar. Derudover kunne et gasstop fra Rusland mod Europa presse olieprisen kortvarigt op i intervallet 140-170 dollar.

Brentolien stiger onsdag 0,4 pct. til 121,66 dollar.

.\\˙ MarketWire