Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV/MS: Køb af CH Robinsons speditørdivision kan give mening for begge

15/6 13:17

En potentiel fusion af DSV med C.H. Robinsons globale speditørforretning er "logisk" og kan give mening for begge parter.

Det vurderer finanshuset Morgan Stanley ifølge The Fly efter tirsdagens rygter om, at den danske transport- og logistikkoncern er interesseret i at købe amerikanske C.H. Robinsons globale speditørforretning.

Reuters bragte tirsdag eftermiddag rygter om, at DSV er interesseret i at købe speditørforretningen, der kan have en værdi af 9 mia. dollar, svarende til 63,8 mia. kr. Divisionen kan ifølge kilderne give en vigtig adgang til handelsruterne på tværs af Stillehavet.

DSV skulle ifølge Reuters have meddelt, at selskabet er interesseret i at købe den globale speditørforretning på et møde med investorer sidste uge. DSV er dog ikke interesseret i at købe hele C.H. Robinson.

Speditørsektoren har på globalt plan ifølge Morgan Stanley været en af de største vindere under pandemien, og et salg på toppen af den ubestrideligt største boble nogensinde bør give mening, afhængigt af prisen, vurderer analytiker Ravi Shanker ifølge The Fly.

Den danske logistik- og transportkoncern er på udkig efter at udvide forretningen i Nordamerika, og selskabet er gennem de seneste år vokset betydeligt gennem opkøb af blandt andet UTI, Panalpina og senest Agility.

DSV-aktien ligger onsdag formiddag med en stigning på 1,0 pct. i 1004 kr. Aktien er faldet med 34 pct. siden nytår.

Tirsdag steg C.H. Robinson 6,0 pct. til 106,35 dollar. Aktien er kun faldet med 1,4 pct. siden nytår. Hele selskabet har en markedsværdi på 13,5 mia. dollar.


.\\˙ MarketWire