Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Mærsk ramt af Biden lov mens C25 stiger efter hård uge

17/6 11:35

Mærsk ligger fredag ved middagstid i bunden af det danske C25-indeks, efter at USA's præsident, Joe Biden, har underskrevet en ny lov, der skal sikre lavere fragtpriser.

Og der er da heller ikke meget andet på programmet i eliteindekset, der stiger 1,7 pct. til 1539,47 efter en grum uge med renteløft fra USA's centralbank, Federal Reserve.

- Vi ser en oprejsning i Europa. Det kører foreløbigt op efter en brutal uge, der har sendt indeksene ned på 2020-niveau for nogle af de amerikanske indekser. Det har været en virkelig brutal uge, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

Han tilføjer, at ugen også har ramt andre aktiver, heriblandt obligationer og bitcoin, som ligeledes er påvirket af den usikre økonomiske situation.

Federal Reserve hævede onsdag sin styringsrente med 75 basispoint til 1,5-1,75 pct. Det er det største renteløft siden 1994. Det sker for at få bugt med den stigende inflation, der i maj steg til højeste niveau i mere end 40 år.

PRÆSIDENT BIDEN LANGER UD EFTER REDERIER

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har torsdag underskrevet en ny lov, der skal sikre lavere fragtpriser. Præsidenten fremhævede samtidig, at loven er endnu et af regeringens tiltag i kampen mod inflationen, skriver Bloomberg News.

Den nye lovgivning, der har støtte fra begge partierne i Kongressens to kamre, skal blandt andet modvirke flaskehalse i søtransporten, da Federal Maritime Commission i USA tildeles redskaber til at forhindre, at rederier på "urimelig" vis nægter at anvende ledig kapacitet til amerikansk eksport.

Fra branchens side argumenteres det imidlertid, at mange skibe ligger stille, blandt andet fordi havne, lagerhuse og landtransport ikke kan følge med de øgede handelsniveauer, og i USA har investeringerne på de områder ikke fulgt med.

Mærsks B-aktie falder 0,9 pct. til 16.920 kr.

ROBLON OG BRYGGERI MED REGNSKAB

Harboes Bryggerier kommer med regnskab fredag for hele regnskabsåret 2021/22. Selskabet kom ved regnskabet for tredje kvartal tilbage i marts med en præcisering af forventningerne til helårsregnskabet.

Forventningerne lød på et EBITDA-resultat på 83-100 mio. kr. og et underskud af de fortsættende aktiviteter før skat på 5 til 20 mio. kr. Derudover var det forventningen, at salget af den sidste del af aktiviteterne i Estland ville få en positiv effekt på 3-5 mio. kr.

Aktien stiger 2,8 pct. til 73,80 kr. inden regnskabet.

Kabelproducenten Roblon er kommet med sit regnskab for første halvår af 2021/22, der ellers var skemasat til tirsdag næste uge.

Roblon har opjusteret sine forventninger til det forskudte regnskabsår og venter nu en højere omsætning og et lavere driftsunderskud før særlige poster.

Opjusteringen skyldes en positiv udvikling i produktgruppen Composite og de neuropæiske del af produktgruppen FOC, skriver Roblon i regnskabet.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet handles aktien 2,7 pct. højere i 132 kr.

MT Højgaard Holding vurderer, at byggebranchen kan være på vej mod et lavere aktivitetsniveau, siger topchef Henrik Mielke til Børsen.

Han ser i tredje og fjerde kvartal af 2022 et lavere antal licitationer. Selv om ordremængden på kort sigt ikke udgør et problem, er udbuddet af nye projekter aftagende. Samtidig er nuværende projekter blevet mindre rentable på grund af prisstigninger.

En ny rapport fra Dansk Industri peger på et fald i aktiviteten i 2023 på 2,5 pct.

Aktien falder 1,8 pct. til 112 kr.

INGEN KOMMENTAR FRA JYSKE

Fredag er der fortsat fokus på Jyske Banks potentielle opkøb af Handelsbankens danske aktiviteter. Banken bekræftede onsdag efter længere tids rygter, at den er i drøftelser med den svenske branchefælle om et muligt køb.

Intet står endnu skrevet i sten, og Anders Dam, der er ordførende direktør i banken med hovedkvarter i Silkeborg, vil ikke kommentere situationen yderligere, siger han ved Folkemødet på Bornholm.

Det kan dog komme til at koste Jyske Bank, hvis de danske aktiviteter købes, skriver Jyllands-Posten. Ifølge Jyllands-Posten kan it-regningen lægge 1-4 mia. kr. til købsprisen på cirka 8 mia. kr.

Bank-aktien stiger 1,8 pct. til 332,60 kr.

Pandora har fået sænket kursmålet til 800 kr. fra 925 kr. af Nykredit Markets, viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "køb".

Smykkeproducenten stiger 2,0 pct. til 473,40 kr.

.\\˙ MarketWire