Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Energi lægger pres på de brede indeks - teknologi i hopla

17/6 18:22

De brede amerikanske aktieindeks hakker lidt i det fredag, hvor især energiaktierne bliver sendt ned efter pres på olieprisen.

Til gengæld går det bedre for teknologiaktierne, der er med til at løfte Nasdaq-indekset med 1,0 pct. Det brede S&P 500-indeks falder 0,2 pct., og Dow Jones-indekset taber 0,4 pct.

Torsdag drattede de amerikanske indeks med 2,4-4,1 pct., efter at det lod til, at meldingen fra Federal Reserve om et renteløft på 75 basispoint var blevet taget til efterretning af investorerne.

Det er fortsat centralbankernes renteløft i et forsøg på at tøjle den stigende inflation, der tynger markederne. Federal Reserves stramning af pengepolitikken har fået flere til at frygte, at den amerikanske økonomi kan være på vej ind i en recession.

- Recessioner er mere og mere sandsynlige, efterhånden som centralbankerne presser på for at hæve renterne, før inflationen løber løbsk, siger Craig Erlam, senior markedsanalytiker hos Oanda, ifølge Bloomberg News.

Mandag fulgte S&P 500-indekset med et fald på knap 4 pct. efter Nasdaq-indekset ind i et såkaldt bjørnemarked, der er defineret ved et fald på mere end 20 pct. fra den seneste top.

- En potentiel hurtig og voldsom bjørnemarkedsoptur ser mere sandsynlig ud med hver yderligere nedtur, efterhånden som markedet bliver mere oversolgt, skriver Tom essaye, grundlægger af nyhedsbrevet "Sevens Report" ifølge Bloomberg News.

Kort tid før børsåbningen var centralbankchef Jerome Powell på talerstolen, hvor det lød, at centralbanken er "skarpt fokuseret" på at bringe inflationen ned på 2 pct. I maj lå inflationen i USA på 8,6 pct.

Neel Kashkari, der er chef for centralbanken i Minneapolis, har også givet sin støtte til en renteforhøjelse på 75 basispoint ved næste rentemøde.

De to meldinger var kortvarigt med til at sende renten op over 3,30 pct., men ved middagstid er den faldet tilbage til 3,21 pct., hvilket blandt andet den sønderslåede teknologisektor nyder godt af. Her er blandt andet plusser på 1,8 pct. til Amazon og 1,9 pct. til Tesla.

SEAGEN I TOPFORM EFTER OPKØBSRYGTE

Seagen, der fokuserer på kræftbehandling, stiger 17,1 pct. efter rygter om, at medicinalkæmpen Merck & Co er interesseret i at købe biotekselskabet, der har en markedsværdi på cirka 31 mia. dollar. Det skriver Dow Jones Newswire på baggrund af anonyme kilder.

Rygterne er med til at løfte andre biotekselskaber såsom Vertex Pharmaceuticals og Biogen, der stiger 4,3 og 5,3 pct.

ENERGI KLART DEN SVAGESTE SEKTOR

Aktier i olie- og gasselskaber fortsætter nedturen som følge af et fald på mere end 6 pct. til WTI-olien, da handlere afvejer den mere aggressive stramning af pengepolitikken fra den amerikanske centralbank, hvilket kan føre til en recession.

Energi klarer sig med et fald på 6,2 pct. klart værst blandt de 11 sektorer i S&P 500-indekset. Med dagens fald er energisektoren faldet med 17 pct. i denne uge.

Store olieselskaber såsom Chevron og Exxon taber mere end 5 pct., mens lidt mindre Conocophillips dykker 7,9 pct.

ADOBE TYNGES AF NEDJUSTERING

Softwarekoncernen Adobe nedjusterede torsdag efter amerikansk børslukning sine forventninger til regnskabsåret 2022 som følge af modvind på valutamarkedet samt påvirkningen fra selskabets indstillede salg i Ukraine og Rusland.

Aktien falder 2,0 pct.

Den amerikanske makeupproducent Revlon, der torsdag søgte betalingsstandsning under den amerikanske lovgivnings Chapter 11, har fredag solid medvind, efter at det indiske konglomerat Reliance Industries ifølge ET Now skulle have udvist interesse i at opkøbe det hårdt ramte selskab. Fredag øges kursen med 85 pct.

.\\˙ MarketWire