Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norden opjusterer for tredje gang forventningerne til 2022 - NY

20/6 07:43

Norden har mandag morgen opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2022, idet rederiet fortsætter med at drage nytte af høje og volatile markedsrater i tankmarkedet kombineret med nylige skibssalg.

Rederiet ser nu en indtjening på 420-500 mio. dollar svarende til 3000-3500 mio. kr. fra tidligere 340-420 mio. dollar, fremgår det af en meddelelse mandag morgen.

- Det forventede forbedrede resultat påvirker primært andet og tredje kvartal og afspejler forbedringer i begge forretningsenheder, hvor størstedelen er forankret i forretningsenheden Freight Services & Trading, skriver Norden i meddelelsen.

- Vi drager fordel af i stigende grad at have rettet vores kortsigtede eksponering mod tankmarkedet. Herudover har vi udnyttet et stærkt handelsmiljø for skibstransaktioner til at foretage profitable salg af tørlastskibe, og har samtidigt garderet os mod nedgang i tørlastmarkedet ved at balancere vores markedseksponering for 2022 med lastekontrakter, udtaler koncernchef Jan Rindbo i meddelelsen.

Det er tredje gang i år, at Norden har opjusteret sine forventninger. For knap en måned siden - den 18. maj - opjusterede rederiet til 340-320 mio. dollar som følge af ændrede handelsmønstre og regional volatilitet i raterne inden får både tank- og tørlastmarkedet.

Den 27. april opjusterede Norden forventningerne til indtjeningen til 270-350 mio. dollar fra udgangspunktet på 210-280 mio. dollar med henvisning til markante ratestigninger i produkttankmarkedet.

D/S Norden-aktien steg fredag med 1,1 pct. til 237,20 kr. Aktien er steget 42,6 pct. siden nytår, men aktien har været presset de seneste uger med et fald på 21,6 pct. over den seneste måned.

.\\˙ MarketWire