Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank/Sydbank: Stærkt og tiltrængt opkøb uden aktiesalg - NY2

20/6 09:38

Det er et opkøb, Jyske Bank har trængt til. Derfor er det rigtig positivt, at banken har overtaget Handelsbankens danske aktiviteter.

Det siger Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen til MarketWire, efter at den Silkeborg-baserede bank har overtaget Handelsbankens danske aktiviteter for et endnu ukendt kontantbeløb plus en goodwill-betaling på 3 mia. kr.

- Det er en stærk og sund bank med tilfredse kunder. Det er ikke helt ligegyldige volumener, de får ind her, siger senioranalytikeren, der pointerer, at det er cirka 2 pct. af Danmarks bankudlån, der nu lander hos Jyske Bank.

Jyske Bank får mere volumen i sin realkreditforretning, hvilket er noget banken ifølge analytikeren har manglet lidt.

Prisen er endnu ukendt, men det er ifølge Mikkel Emil Jensen positivt, at Jyske Bank ikke skal ud at udstede nye aktier og at de kan finansiere opkøbet via udstedelse af obligationer.

- Det er positivt, og det er jeg også sikker på, at aktionærerne vil tage positivt imod, vurderer Sydbanks analytiker.

Det er ifølge analytikeren også positivt, at det er Handelsbanken, som kommer til at betale for udtrædelsesomkostningerne forbundet til migrationen til Bankdata fra BEC. Dog skal Jyske Bank ifølge købsaftalen betale et kontant vederlag samt en goodwill-betaling på 3 milliarder kr.

Jyske Bank melder om synergier på cirka 300 mio. kr. før skat per år i løbet af 2024.

- Det er fint i niveau, men faktisk en lille smule under det jeg havde regnet med. Til gengæld skal de så ikke betale de her udtrædelsesomkostninger, siger Mikkel Emil Jensen.

Handelsbanken Danmark skulle ifølge meddelelsen have et udlån på 66 mia. kr., men det er ifølge Mikkel Emil Jensen cirka 14 mia. kr. lavere end han havde ventet. Han vurderer dog, at det kan skyldes den del Totalkredit ejer.

.\\˙ MarketWire