Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank/dir: Opkøb vil diversificere og fra dag 1 forbedre resultat

20/6 12:55

Opkøbet af Handelsbankens danske aktiviteter vil fra start forbedre indtjeningen hos Jyske Bank, som også fremhæver, at banken får en mere diversificeret portefølje med en bedre balance mellem privat- og erhvervskunder.

- Det giver os en mere diversificeret portefølje, idet der er en højere koncentration af privatkunder i den opkøbte enhed. 70 procent er privatkunder, og 30 pct. er erhverv. Det bidrager positiv til stabiliteten i pengestrømmene i den nye enhed fremadrettet, siger Lars Stensgaard Mørch, direktør for forretningsstrategi hos Jyske Bank, på en telekonference efter annonceringen af opkøbet mandag morgen.

Jyske Bank er i forvejen tungere eksponeret mod erhverv end privat, men efter sammenlægningen bliver det en mere ligelige fordeling.

I forhold til den finansielle påvirkning overtager Jyske Bank en forretning, som estimeres komme med 0,6 mia. kr. i indtjening i et "normaliseret" år. Altså i et år, med forventede normale nedskrivningsniveauer.

Trods omkostninger til handlen vil transaktionen allerede fra start af bidrage positivt til bankens indtjening.

- Fra dag 1 vil denne transaktion have en positiv indvirkning på vores finansielle resultater. Selv i overgangsåret 2023 vil det levere et ekstra bidrag til vores resultat før skat på 0,3 mia. kr., fremhæver direktøren.

.\\˙ MarketWire