Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Mærsk, SAS og NNIT

24/6 06:32

BØRSEN

MÆRSK BETEGNER KRÆNKELSER SOM NEDBRUD I LEDELSE

Mærsk-topchef Søren Skou anerkender, at Mærsk har et krænkelsesproblem på skibene. Han kalder det et ledelsesnedbrud og har iværksat tiltag for at hindre krænkelser. (Forside, side 6-7)

POLITISK AFTALE LEMPER ADGANGSKRAV FOR BANKDIREKTØRER

Et politisk flertal er blevet enigt om at ændre reglerne for ansvar for topledelserne i den finansielle sektor og finansielle virksomheder. Samtidigt åbner aftalen muligheder for at tiltrække et bredere kompetencefelt til ledelserne i finansielle virksomheder. (Side 8)

STATSEJET PENGETANK SLÅR REKORD MED NYT MILLIARDLÅN

EKF er med til at stille mere end 7 mia. kr. til rådighed for energikoncern, der skal købe danske vindmøller for pengene. (Side 10)

KINA ER SÅ USIKKER AT DET ER "GIFT FOR ERHVERVSMILJØET"

Flertal af EU-virksomheder i Kina mener, det er markant mindre attraktivt at investere i landet. Enkelte går dog imod strømmen. (Side 18)

DANSKE BANK VURDERER BOLIGBYRDE SOM TÆT PÅ FINANSKRISEN

Rentehop og prishop har gjort det langt dyrere at blive boligejer – det vækker minder om boligboblen, siger økonomer. (Side 22)

SOLCELLEUDVIKLERE BLIVER STÆRKT PRESSET PÅ PRISERNE

Det er blevet dyrere at opføre solcelleparker, og det udfordrer marginerne og stiller større krav til industrien. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

KRITIKKEN HAGLER NED OVER SAS-ANSATTE OG INVESTORER SMÆKKER PENGEKASSEN I

Hemmelige forhandlinger mellem Ryanair og SAS-tillidsfolk, mens der samtidig forhandles overenskomst, og mens piloterne har udsendt strejkevarsel, afføder stærk kritik. Samtidig har SAS brug for kapital for at overleve, men for investorer giver det ingen mening at sætte flere penge i selskabet. (Forside, side 4-6)

ØRSTED FORTRYDER FØRSTE REAKTION PÅ UKRAINE-KRIG

I en podcast siger Ørsteds topchef, Mads Nipper, nu, at han fortryder, da han i første fase af krigen i Ukraine sendte et skriftligt svar til Berlingske om selskabets kontrakt med Gazprom. (Side 7)

TYSK TURISTINVASION I DANMARK DENNE SOMMER

Aldrig tidligere har så mange tyskere booket feriehus i Danmark, som det sker nu for juli og august. Danskerne vælger derimod at tage på udlandsferie efter et par år herhjemme. (Side 10)

MICROSOFT SER FLERE RUSSISKE HACKERANGREB – OGSÅ MOD DANMARK

Kortlægning viser, at russiske hackere langtfra kun går efter mål i Ukraine, men også indleder cyberangreb mod lande, som bakker Ukraine op. Også Danmark er blevet ramt. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE VIRKSOMHEDER HAR STORE FORMUER LÅST I RUSLAND

Danske virksomheder, der har solgt varer til russiske kunder før krigen, har nu store tilgodehavender, som er umulige at få hjem. Bankerne nægter overførsler til og fra Rusland, med henvisning til at sanktionerne skal overholdes. (Forside, side 6-7)

NNIT SÆLGER HALVDELEN AF FORRETNINGEN TIL EN KAPITALFOND

Datacentre og infrastruktur bliver købt af kapitalfonden Agilitas, efter at markedet for it-outsourcing har været igennem en større transformation. (Side 4)

LEGO ER SUVERÆNT DET MEST VÆRDIFULDE DANSKE BRAND

Lego er nummer et, men transportgiganten DSV tordner frem med en stigning på 43 pct. i opgørelsen over de mest værdifulde varemærker. (Side 8)

TICAN FIK ET KÆMPE UNDERSKUD EFTER HÅRDT ÅR

Tican, som er den næststørste slagterikoncern i Danmark, er i økonomisk modvind og har fået de fleste af sine leverandører på nakken. (Side 13)

.\\˙ MarketWire