Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Tech presser aktierne ned - energi igen i front

28/6 18:20

De amerikanske aktier falder tirsdag tilbage, da især teknologiaktierne tynger.

Investorerne kan tirsdag notere sig den gode nyhed, at Kina har lempet på sine coronarestriktioner ved at halvere karantæneperioden til en uge for ankommende passagerer til landet.

Det skabte indledningsvist en positiv stemning og sendte markedet i plus med så meget som 1,2 pct., men senere har forbrugertilliden i USA for juni skuffet ved at falde mere end ventet, hvorefter aktierne er faldet tungt tilbage i rødt.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, mister kl. 12.15, lokal tid i New York, 1,1 pct., mens Dow Jones bakker 0,7 pct., og Nasdaq smider hele 2,0 pct.

RENTELØFT IGEN TIL JULI

John Williams, direktør for den vigtige New York-afdeling hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, har tirsdag også bakket op om formand Jerome Powell med en melding om, at banken i juli må vælge mellem et renteløft på 50 eller 75 basispoint.

I forvejen har Fed hævet sin rente tre gange i år med samlet 1,50 pct.point i kampen mod den tårnhøje inflation.

- Det eneste, vi kan sige med overbevisning, er, at øget markedsuro formentlig vil vare ved, indtil der er klare beviser for, at inflationen aftager, og Fed drejer mod en mindre høgeagtig position og fjerner afkørslen til recessions-destinationen, siger Jason Draho, chef for aktivallokering hos UBS Global Wealth Management, til Bloomberg News.

Fra den amerikanske økonomi er tirsdagens nyhed, at forbrugertilliden i juni faldt til 98,7 fra 103,2 i maj, mens der ifølge Bloomberg News blot var ventet et fald indeks til 100.

Svage økonomiske nøgletal er for tiden et dilemma for investorerne. Bekymrede forbrugere er skidt nyt for væksten, men omvendt, hvis de holder igen, betyder det alt andet lige, at prispresset aftager.

- Markedet fortolker svage aktivitetsdata som et tegn på, at centralbankerne vil være mindre høgeagtige. Selv om økonomien bremser op, så dæmper det frygten for højere renter, kommenterer James Ashley, chefstrateg hos Goldman Sachs Asset Management, til Financial Times.

FORBRUGSAKTIER UNDER PRES

I S&P 500 er det energiaktierne, som klarer sig bedst med et plus på 2,0 pct., da olieprisen for tredje handelsdag i rap går op. Dernæst følger defensive forsyning med et plus på 0,4 pct.

Finans indtager tredjepladsen med et beskedent fald på 0,1 pct., da flere af de helt store banknavne har annonceret forhøjede udbytter mandag aften.

I den anden ende falder cyklisk forbrug mest, tynget af de svage tillidstal, mest med 2,9 pct., mens it-aktierne også mister 2,1 pct. Kommunikationsservice dykker desuden 1,9 pct.

Microsoft trækker mest ned i markedet med et minus på 2,4 pct., mens it-kollegaen Apple mister 2,0 pct., og chipkæmpen Nvida bakker 4,4 pct.

I kommunikationsservice smider Alphabet 2,7 pct. og Meta Platforms 3,1 pct.

I cyklisk forbrug taber Amazon hele 4,4 pct., Tesla falder med 3,6 pct., og byggemarkedskæden Home Depot sætter sig 3,3 pct.

Nike taber også 5,4 pct., selv om koncernens regnskab for fjerde kvartal var bedre end ventet, men på grund af coronarestriktionerne i Kina, hvor Nikes salg i perioden faktisk dykkede med 19 pct., kom sportstøjskæmpen med afdæmpede forventninger til det nye regnskabsår.

BANKER LØFTER UDBYTTER

Efter at alle 34 banker netop har bestået den amerikanske centralbanks stresstest er der givet grønt lys for udbyttebetalinger i tredje kvartal.

Her står JPMorgan og Chase og Citigroup ud ved at fastholde niveauet for deres kvartalsudlodninger, og derfor falder Citigroup 0,8 pct., mens JPMorgan blot stiger 0,1 pct.

Omvendt er der plusser til Morgan Stanley, Wells Fargo, Goldman Sachs og Bank of America på 0,4-1,8 pct., da de alle har valgt at forhøje deres udbytter.

Der er også fokus på apotekerkæden Walgreens Boots Alliance, der falder med 1,6 pct. koncernen har nemlig tirsdag oplyst, at den opgiver at frasælge sine internationale apoteker under navnet "Boots", da de stigende renter har gjort finansieringen af en købssum dyrere for bejlerne.

.\\˙ MarketWire