Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Mærsk, SAS og Carlsberg

29/6 06:32

BØRSEN

MÆRSK SER INGEN TEGN PÅ NEDTUR

Som supersværvægter inden for transport af varer har Mærsk fingeren på den verdensøkonomiske puls. Topchef Søren Skou fortæller, at der ikke er noget i Mærsks tal, der peger på økonomisk krise. (Forside, side 6-7)

ECB ARBEJDER PÅ AT HOLDE HÅNDEN UNDER ITALIENSK STATSGÆLD

Den Europæiske Centralbank, ECB, arbejder fortsat på en løsning, der kan holde hånden under Italiens statsgæld – og hvis planen ikke kommer til juli, vil det være et chok, mener chefanalytiker i Danske Bank. (Side 10)

RECESSIONSFRYGT FÅR NYKREDIT OG VELLIV TIL AT SKRUE NED FOR AKTIER

Recessionsrisikoen er meget høj ifølge chefstrateg i Nykredit, der sælger ud af aktier. Også Velliv sænker sin andel af aktier. (Side 12)

FINANSTILSYNET I SKARP ADVARSEL MOD ALTERNATIVE FONDE: MISBRUGER TILSYNET

Mange alternative investeringsfonde reklamerer med at være under tilsyn af Finanstilsynet, men det er løgn og vildleder investorerne, advarer myndigheden. (Side 14-15)

TÅRNPRODUCENTER LANDER MILLIONUNDERSKUD

Sidste år fik tårnproducenten Valmont SM for tredje år i træk millionunderskud tynget af prispres og omstrukturering. (Side 18)

NORGE KAN BLIVE MEDEJER AF SAS IGEN

Norges erhvervsminister, Jan Christian Vestre, åbner for, at SAS i stedet for at tilbagebetale et lån kan konvertere det til aktier. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

DYK I RÅVAREPRISER ØGER FRYGTEN FOR ØKONOMISK NEDTUR

Prisen på olie, kobber, hvede og de fleste andre råvarer er de seneste uger dykket, og selvom det kan være rart for klemte forbrugere, er det ikke kun gode nyheder. Det signalerer nemlig, at investorerne er bange for en økonomisk nedtur. (Forside, side 2)

ECB-CHEFENS SKÆRPEDE TONE UDLØSER DYRERE LÅN

Det har været svært for Den Europæiske Centralbank (ECB) at finde en kurs, der sætter ind over for inflationen, men som ikke samtidig skubber Italien ud over rentekanten. I en ny tale strammer ECBs chef, Christine Lagarde, igen retorikken og lægger op til mere langstrakte renteforhøjelser end tidligere. (Side 6)

NORGE ÅBNER FOR MIDLERTIDIG MEDEJERSKAB I KRISERAMTE SAS

SAS’ gæld til Norge på 1,5 mia. norske kr. kan blive konverteret til et midlertidigt norsk medejerskab af det skandinaviske flyselskab for at redde det. Men der kommer ikke flere penge til SAS fra Norge. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KUNDERNE STÅR I I KØ – MEN LUFTFARTEN I EUROPA ER PÅ STANDBY

Efter coronanedlukningerne higer folk efter at komme ud at flyve. Men arbejdsnedlæggelser og mangel på personale har allerede ført til mange aflyste flyafgange. (Forside, side 6-7)

DEN NORSKE STAT KAN BLIVE MEDEJER AF SAS IGEN

Ifølge den norske erhvervsminister er den norske stat villig til at konvertere gæld til aktier. Norge ser dog ikke sig selv som langsigtet ejer. (Side 7)

SANKTIONER PRESSER DANSK LANDBRUGSKONCERN MED AKTIVITETER I KALININGRAD

Hovedaktionæren bag danskejede Agroskandia vil som følge af krigen i Ukraine ikke længere give selskabet sin ubetingede støtte. Samtidig er der lavet en større rokade i bestyrelsen. (Side 12)

CARLSBERG-DIREKTØRS EXIT KAN SPÆNDE BEN FOR STØRRE PLANER I TOPLEDELSEN

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere. (Side 14)

G7-LANDENE VIL STOPPE STRØMMEN AF PETRODOLLARS TIL RUSSISK KRIGSMASKINE

Vesten vil lægge loft over prisen på russisk olie, men ingen aner, hvordan det skal lade sig gøre. (Side 15)

.\\˙ MarketWire