Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Bavarian kan tage fokus i et generelt tynget marked

29/6 08:06

Bavarian Nordic kan tiltrække sig positiv opmærksomhed onsdag, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder har udvidet vaccineindsatsen mod abekopper og vil begynde at distribuere flere af det danske selskabs vacciner ud til vaccinecentrene i landet.

Hos SAS er pilotstrejken blevet udsat, og Novo har fået lagt en anelse på kursmålet af Carnegie.

Men overordnet indikerer futures for det tyske DAX-indeks et fald i størrelsesordenen 0,6 pct., når markedet i Frankfurt åbner klokken 9, efter at de ledende indeks i USA tirsdag lukkede med fald på 1,6-3,0 pct. Og det kan pege på en rød start på dagen herhjemme.

- Der er en nervøs stemning på de finansielle markeder, hvor investorerne afvejer effekten af vækstafmatning på den pengepolitiske opstramning, skriver Nordea i en morgenkommentar.

- I sidste uge steg aktiemarkederne, da flere investorer vurderede, at den aftagende økonomiske vækst vil betyde, at Federal Reserve ikke vil være standse efterspørgslen fuldstændigt for at bekæmpe inflationen. I denne uge er fokus dog tilbage på inflationen og den forøgede risiko for, at centralbankerne ser for optimistisk på økonomien og vil gøre alt for at bekæmpe de kraftigt stigende priser, påpeger Philip Maldia Madsen, der er analytiker i Nordea, i kommentaren.

Handlerne får også nyt fra centralbankcheferne fra Den Europæiske Centralbank, Federal Reserve og Bank of England, når de sætter sig til en paneldebat i Sintra i Portugal.

Tirsdag var stemningen i C25-indekset trykket, og indekset faldt 1,1 pct. til 1609,08.

USA ØGER VACCINEINDSATS MOD ABEKOPPER

De amerikanske myndigheder udvider vaccineindsatsen mod den sjældne sygdom abekopper, efter at landet nu er nået op på mere end 300 tilfælde, skriver Wall Street Journal.

Myndighederne vil nu også vaccinere folk med formodet eksponering til sygdommen - og ikke kun tilfælde af bekræftet eksponering til personer med abekopper.

Derudover anbefales også mænd, der har sex med mænd, og som på det seneste har haft flere seksuelle partnere i områder, hvor sygdommen har været bekræftet, skriver avisen.

Danske Bavarian Nordic sidder på den eneste godkendte vaccine mod sygdommen.

Aktien faldt 7,4 pct. til 224,10 kr. tirsdag.

FRANSK ALK-KONKURRENT FÅR PÅBUD

Den franske sundhedstilsynsmyndighed, Agence Nationale de Sécurité du Médicament (ANSM), har givet ALK's konkurrent Stallergenes Greer et påbud vedrørende selskabets fabrik i Antony i Frankrig, skriver Nordea i en analyse.

Ifølge den nordiske storbank foretog sundhedsmyndighederne en inspektion af fabrikken i februar. Den inspektion afslørede betydelige mangler.

Det vurderes dog, at Stallergenes vil være i stand til at undgå nedlukning, men der er usikkerhed omkring det, skriver Nordea.

Stallergenes Greer fik tilbage i 2015 et påbud fra ANSM på samme produktionsanlæg, hvilket førte til standsning af produktionen over en lang periode samt større produkttilbagekaldelser.

Det sikrede ALK ekstra salg på det franske marked over perioden.

En aktie i ALK faldt 0,1 pct. til 125,70 kr. tirsdag.

SAS-STREJKE UDSKUDT

Også blandt sidepapirerne er en strejke blandt SAS-piloterne blevet udsat 72 timer.

Med den nye tidsfrist vil der ifølge NTB gå nogle dage, før det står klart, om den omfattende pilotstrejke kan undgås.

Flyselskabets danske pressechef, Alexandra Kaoukji, oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at mæglerne vurderer, at "der er mulighed for at nå til enighed" om en ny overenskomst mellem luftfartsselskabet og piloterne.

SAS steg 5,5 pct. til 0,46 kr. tirsdag.

SPOT PÅ BIOPORTO

Biotekfirmaet Bioporto har afsluttet patientoptaget i den tredje og sidste del af et klinisk studie til støtte for en markedsføringsgodkendelse af selskabet Ngal-test over for patienter under 22 år med risiko for akut nyresvigt.

- Baseret på kvaliteten af de kliniske data og andet materiale til støtte for de ønskede påstande, forventer Bioporto indsendelse af sin de novo-ansøgning til FDA inden fjerde kvartal af 2022, oplyses det.

Bioporto faldt 2,4 pct. til 1,124 kr. tirsdag.

BRITISK BØDE TIL BRYGGERI

Tilbage i C25 har Carlsberg ved retten i Birmingham i England fået en bøde på 3 mio. pund efter en arbejdsulykke i november 2016 på dets bryggeri i Northampton. Det skriver Press Associaction.

I forbindelse med ulykken lækkede "eksplosiv gas" bestående af ammoniak ud, og en medarbejder døde, mens en anden blev alvorligt skadet med forbrændinger i lungerne. I alt måtte omkring 20 ansatte efterfølgende i behandling.

Bryggeriaktien steg 1,4 pct. tirsdag til 921 kr.

Også i eliteindekset har Novo fået lagt en tyver til kursmålet af Carnegie, så det nu er på 1025 kr. Finanshuset ser dermed et potentiale på over 32 pct. i forhold til den aktuelle kurs. Købsanbefalingen gentages da også.

Novo faldt 2,6 pct. til 774 kr. i tirsdagens handel.

.\\˙ MarketWire