Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Bavarian toppede risikonervøst marked

29/6 17:07

Bavarian Nordic genindtog i eftermiddagens handel den førsteplads i C25-indekset, som medicinal-aktien placerede sig på i den indledende handel onsdag morgen.

Undervejs kæmpede aktien om pladserne i toppen med Mærsk og senere Novo og Genmab.

Samlet set endte C25 med et minus på 0,9 pct. til 1595,14 efter en handelsdag præget af fortsat nervøsitet.

- Generelt er det et noget nyhedsfattigt marked med fokus på recession, som har været lidt i baggrunden i nogle dage, men nu er snakken blusset op igen, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Han tilføjer dertil nye geopolitiske spændinger, efter at USA har sortlistet fem kinesiske selskaber for at bryde våbenembargoen mod Rusland, samtidig med at Nato på sit topmøde i Madrid har beskrevet Kina som en trussel mod europæiske interesser, sikkerhed og værdier.

BEDRE BUD EFTER BAVARIAN

I toppen af eliteindekset sluttede Bavarian 3,6 pct. højere i 232,20.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har udvidet vaccineindsatsen mod abekopper og vil begynde at distribuere flere af det danske selskabs vacciner ud til vaccinecentrene i landet. USA er nu er nået op på mere end 300 tilfælde af den sjældne sygdom, skriver Wall Street Journal, og Bavarian råder over eneste godkendte vaccine.

Med i toppen var også Novo Nordisk med et plus på 1,9 pct. til 788,60 kr., og Genmab som steg 0,8 pct. til 2259 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

- Man går lidt mere ind i de defensive aktier og ud af de cykliske aktier som energi og teknologi. Og medicinalaktier havde det jo rigtig svært i går eller i forgårs, men i dag er det den næstbedste sektor i Europa, forklarer Ole Kjær Jensen.

Mærsk-aktierne svingede over dagen mellem plus og minus og A-aktien sluttede med et plus på 0,8 pct. til 17.030 kr. Topchefen i Mærsk, Søren Skou, siger i Børsen onsdag morgen: "Ingen tegn på nedtur i vores tal". Men omvendt klarede Mærsks asiasiske branchefæller sig ikke specielt godt på de fjernøstlige børser natten til onsdag.

ØRSTED OG DE GRØNNE I RØDT

Ørsted dykkede hen over dagen fra plus til et minus på 2,0 pct. til 733 kr. uden bagvedliggende nyt. Og energiselskabets Ørsteds "grønne kolleger", Vestas og Rockwool, tabte henholdsvis 5,2 pct. til 158,64 kr. og 7,0 pct. til 1597,50 kr.

Vestas kunne i løbet af dagen rapportere en del nye ordrer, som sædvanen er frem mod slutningen af et kvartal. Men det ændrer ikke på billedet af tilbagegang i vindmølleselskabets ordretilgang.

Ole Kjær Jensen påpeger, at markedet i øvrigt generelt er præget af tynd handel, hvor der ikke skal meget til at skabe udsving i kurserne.

- Der er gået lidt sommerferie i den med et fald i omsætningen i København på 20 pct. i forhold til 30 dagens løbende gennemsnit, oplyser han.

Royal Unibrew tabte 2,0 pct. til 622,60 kr. Finanshuset Kepler Cheuvreux sænkede kursmålet for bryggeriaktien til 700 kr. fra 740 kr.

SAS-STREJKE UDSKUDT

Strejken blandt SAS' nordiske piloter blev udsat i mindst 72 timer. Med den nye tidsfrist vil der ifølge det norske nyhedsbureau, NTB, gå nogle dage, før det står klart, om den omfattende pilotstrejke kan undgås.

Flyselskabets danske pressechef, Alexandra Kaoukji, oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at mæglerne vurderer, at "der er mulighed for at nå til enighed" om en ny overenskomst mellem luftfartsselskabet og piloterne.

SAS indledte dagen i plus, men sluttede med et fald på 3,4 pct. til 0,45 kr.

BRITISK BØDE TIL BRYGGERI

Carlsberg har ved retten i Birmingham i England fået en bøde på 3 mio. pund efter en arbejdsulykke i november 2016 på dets bryggeri i Northampton. Det skriver Press Associaction. Aktien faldt 1,5 pct. til 907,40 kr.

Biotekfirmaet Bioporto har afsluttet patientoptaget i den tredje og sidste del af et klinisk studie til støtte for en markedsføringsgodkendelse af selskabet Ngal-test over for patienter under 22 år med risiko for akut nyresvigt.

- Baseret på kvaliteten af de kliniske data og andet materiale til støtte for de ønskede påstande, forventer Bioporto indsendelse af sin de novo-ansøgning til FDA i løbet af fjerde kvartal af 2022, oplyses det.

Bioporto steg 3,4 pct. til 1,16 kr. onsdag middag.

FRANSK ALK-KONKURRENT FÅR PÅBUD

Den franske sundhedstilsynsmyndighed, Agence Nationale de Sécurité du Médicament (ANSM), har givet ALK's konkurrent Stallergenes Greer et påbud vedrørende selskabets fabrik i Antony i Frankrig, skriver Nordea i en analyse.

Ifølge den nordiske storbank foretog sundhedsmyndighederne en inspektion af fabrikken i februar. Den inspektion afslørede betydelige mangler.

Det vurderes dog, at Stallergenes vil være i stand til at undgå nedlukning, men der er usikkerhed omkring det, skriver Nordea.

ALK steg 0,2 pct. til 125,90 kr.

.\\˙ MarketWire