Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Endte i plus - chip-aktier trukket ned af Micron

1/7 22:08

De amerikanske aktier endte fredag i let handel højere efter at have ligget lavere i det meste af handelsdagen. Investorerne holdt sig tilbage op til en forlænget weekend. Mandag er det nationaldag og markederne er lukkede.

De tre ledende indeks vendte rundt og endte i plus i kølvandet af det værste første halvår for amerikanske aktier i 52 år - siden 1970. S&P 500-indekset faldt 20,6 pct. i førte halvår, mens Nasdaq-indekset bakkede knap 30 pct.

Alle tre indeks endte dog lavere for ugen. Det brede S&P 500-indeks steg med 1,1 pct. til 3825,33, Dow Jones-indekset steg ligeledes 1,1 pct. til 31.097,46. Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg mindst - 0,9 pct. - til 11.127,84 i ugen op til den forlængede weekend.

- Det var en fredag før en stor lang sommerweekend, så det er ikke en stor volumendag, siger Tim Ghriskey, senior porteføljestrateg Ingalls & Snyder i New York til Reuters og tilføjede:

- Markedsdeltagerne ser nu frem mod regnskabssæsonen for andet kvartal, arbejdsmarkedsrapporten for juni og den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde, senere i juli.

MICRON STRAFFET FOR SKUFFENDE PROGNOSE

Selskabsspecifkt faldt mikrochipsektoren efter melding fra Micron Technology. Aktien i den amerikanske chipproducent Micron Technology faldt 3,0 pct. til 53,60 dollar efter torsdag efter markedslukning at have leveret en skuffende prognose for fjerde kvartal.

Micron regner med en omsætning i det igangværende fjerde kvartal i intervallet 6,8-7,6 mia. dollar, mens analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News regner med 9,14 mia. dollar.

Bruttomarginen ses desuden lande i 41-44 pct. og den justerede indtjening per aktie i 1,43-,83 dollar. Her lyder konsensus på respektive 47,9 pct. og 2,57 dollar per aktie.

Det dårlige nyt fra Micron sænkede også andre chipproducenter, som Nvidia, Qualcomm, Intel og Advanced Micro Devices, der satte sig mellem 2,9 og 4,2 pct.

META FALDT

Facebook-ejer Meta Platforms Inc faldt 0,8 pct. til 160,03 dollar.

Selskabet har reduceret sin planer om at ansætte ingeniører med mindst 30 pct. i år, fortalte topchefen Mark Zuckerberg medarbejderne og bad dem om at forberede sig på en dyb økonomisk nedtur.

KOHL'S HAVDE EN SVÆR DAG

Detailkæden Kohl's slider kursmæssigt fredag, efter at selskabets bestyrelse oven på afslutningen af en strategisk gennemgang har afvist at sælge virksomheden.

Franchise Group, ejeren af Vitamin Shoppe og Pet Supplies Plus, foreslog tidligt i juni at købe Kohl's for 60 dollar per aktie, men i denne uge blev forslaget reduceret til 53 dollar, skriver Bloomberg News.

Det seneste tilbud reflekterede ifølge Franchise Group "det nuværende miljø for finansiering og detailhandel."

Kohl's-aktien faldt 19,4 pct. til 28,78 dollar.

KRYPTOBØRSER LØFTET AF BITCOIN-PLUS

Kryptobørsen Coinbase Global, der er noteret på Nasdaq og kollegaen Marathon Digital steg fredag med henholdsvis 4,3 pct. til 49,04 dollar og 3,3 pct. til 5,51 dollar.

Forklaringen på stigningen er ifølge Bloomberg News en stigning i kursen på den digitale valuta bitcoin for første gang efter fire dage med fald. Fredag ved 22-tiden kostede bitcoin 19.358,69 dollar - 3,4 pct. mere end torsdag, da den faldt mere end 7 pct. Sidste søndag sluttede bitcoin i 21.392,82 dollar.

FEDEX RAMT AF SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne i USA er der fredag fokus til blandt andet pakkeselskabet Fedex, der har fået sænket anbefalingen hos tyske Berenberg til "hold" fra "køb".

Banken vurderer, at risikoen for pres på indtjeningen hos Fedex vokser, og derfor kan det være et godt tidspunkt at tage en puster for investorerne.

Fedex-aktien faldt 1,3 pct. til 223,59 dollar

.\\˙ MarketWire