Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec-bestyrelse har fortsat tillid til topchef - NY

13/7 10:59

Bestyrelsen i Chemometec har fortsat fuld tiltro til selskabets topchef, Steen Søndergaard, efter at hans hustru har fået en dom for at dele intern information fra selskabet.

Det oplyser Chemometec i en børsmeddelelse, efter at sagen har fået omtale i medierne.

- Steen Søndergaard har ikke været bekendt med hustruens videregivelse af oplysninger, og bestyrelsen har fortsat fuld tillid til den administrerende direktør, skriver bestyrelsen i meddelelsen.

Videregivelsen er sket efter børslukning den 17. marts 2021 af administrerende direktør Steen Søndergaards hustru.

Historien har blandt andet været bragt hos Finans, der skriver, at videregivelsen er sket via sms til en af hustruens bekendte.

Hverken Chemometec eller topchef Steen Søndergaard har haft part i sagen, skriver selskabet.

Steen Søndergaard og hustru har ikke ejet og ejer ikke aktier i Chemometec. Der har således ikke været økonomisk gevinst af videregivelsen, fremgår det.

Ydermere hedder det, at topchefen ikke har været bekendt med videregivelsen, og at bestyrelsen fortsat har fuld tillid til ham.

Selv om sagen ikke får konsekvenser for den administrerende direktør, kan det være, at Chemometec vil stramme reglerne for håndtering af fortrolige oplysninger, siger bestyrelsesformand Niels Thestrup til Finans.

Hustruen har over for retten i Frederiksberg tilstået anklagen og er blevet dømt for at have videregivet insiderviden og anbefalet insiderhandel. Indtil videre har sagen resulteret i 30 dages betinget fængsel.

- Chemometec opjusterer i morgen kl 8.30....Du kan sikkert ikke købe inden, men nu ved du det. Hvis muligt..., står der i sms'en ifølge Finans.

Steen Søndergaard er ikke sigtet af National enhed for Særlig Kriminalitet, der har stået for efterforskningen og retsførelsen. Det er til gengæld konens bekendte. Der er dog ikke rejst en egentlig tiltale endnu.

.\\˙ MarketWire