Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk opjusterer - venter nu EBITDA på cirka 268 mia. kr. - NY

2/8 08:25

A.P. Møller - Mærsk opjusterer prognosen for 2022 og venter nu at nå en underliggende EBITDA-indtjening på cirka 37 mia. dollar svarende til 268 mia. kr. mod tidligere ventet cirka 30 mia. dollar.

Opjusteringen for 2022 er baseret på en forventning om en gradvis normalisering af Ocean i fjerde kvartal, fremgår af en kort meddelelse tirsdag morgen, dagen før det endelige regnskab for andet kvartal.

For 2022 opjusteres forventningerne til EBIT-indtjeningen også til cirka 31 mia. dollar fra tidligere ventet cirka 24 mia. dollar, mens forventningerne til den frie pengestrøm løftes til over 24 mia. dollar fra tidligere ventet over 19 mia. dollar.

I andet kvartal venter Mærsk en omsætning på 21,7 mia. dollar og en underliggende EBITDA-indtjening på 10,3 mio. dollar samt en underliggende EBIT-indtjening på 8,9 mia. dollar.

Her ventede analytiker en omsætning på 20,03 mia. dollar og en EBITDA på 8,8 mia. dollar.

Det forbedrede resultat skyldes den fortsatte ekstraordinære markedssituation i containerrederidivisionen Ocean, skriver Mærsk.

- Udfordringerne i de globale forsyningskæder og der af følgende højere fragtrater har varet længere end tidligere antaget, skriver Mærsk i meddelelsen.

Capex-investeringerne ventes i 2022 stadig at nå 9-10 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire