Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu nedjusterer forventningerne efter skuffende juli - GENT

4/8 06:35

Ambu nedjusterer forventningerne til den organiske salgsvækst og driftsmarginen efter en svagere end ventet start på det forskudte fjerde kvartal.

Det fremgår af en meddelelse onsdag aften fra Ambu.

Medicoselskabet venter i regnskabsåret 2021/22 nu at nå en organisk salgsvækst på mindst 4 pct. mod tidligere ventet mindst 13 pct., mens forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster justeres til mindst 2 pct. fra tidligere ventet mindst 5 pct.

Prognosen bygger på forventninger om en høj encifret organisk vækst i den kombinerede Anaesthesia og Patient Monitoring & Diagnostics (PMD) samt et kombineret ENT- og cystoskopsalg på mere end 700.000 enheder.

Administrerende direktør Britt Meelby Jensen ser fortsat engangsendoskopmarkedet som attraktivt, men erkender samtidig, at det tager længere tid end ventet at penetrere visse segmenter såsom duodenoskopi.

SVAG UDVIKLING I STARTEN AF FJERDE KVARTAL

Den organiske vækst i juli, der er den første måned af sidste kvartal i det forskudte regnskabsår, blev indikerer 6 pct. Det er betydeligt under forventningerne, skriver Ambu, der i forbindelse med regnskabet for andet kvartal ventede en hurtig acceleration.

Ambu kommer i samme ombæring med foreløbige tal for sit forskudte tredje kvartal, hvor salget er øget til 1128 mio. kr. fra 973 mio. kr., hvilket er en organisk vækst på 8 pct.

Vækstforretningen Visualization-divisionen leverede organisk nulvækst i kvartalet og årets tre første kvartaler.

- Dette er drevet af fortsat stærk vækst i vores Cystoskopi- og ENT-forretninger , opvejet af et fald i bronkoskopi på grund af høje covid-sammenligningstal, øget konkurrence i USA og et lavere antal indlæggelser på intensivafdelinger, skriver Ambu, der fortsat ser en langsom optagelse af aScope Duo 1.5.

Enhedssalget af engangsendoskoper nåede 400.000 i kvartalet og 1,263 mio. i årets ni første måneder.

Driftsindtjeningen (EBIT) før særlige poster er dykket til 42 mi. kr. fra 88 mio. kr. i samme kvartal året forinden.

SPAREPROGRAM SKAL GIVE BESPARELSER PÅ 250 MIO. KR.

Ambu lancerer samtidig et omkostningsbesparelsesprogram, der ventes at give årlige besparelser på 250 mio. kr. fra næste regnskabsåret 2022/23.

Engangsomkostninger i forbindelse med omkostningsreduktionsprogrammet er på 150 mio. kr., hvoraf størstedelen vil blive bogført som særlige poster i fjerde kvartal 2021/22, herunder en lagernedskrivning på 45 mio. kr. relateret til Ambus aScope Duodeno 1.5.

Lagernedskrivningen er knyttet til en beslutning om ikke at lancere på yderligere markeder for nu.

Sparetiltaget medfører, at Ambu vil reducere den globale arbejdsstyrke med 200 medarbejdere.

Ambu meddeler også, at selskabet justerer sin prissætningspraksis for at reducere niveauet af rabatter, hvilket forventes at resultere i en negativ engangseffekt på salget svarende til cirka 1 procentpoint på helårsvæksten i 2021/22, forventet i fjerde kvartal 2021/22.

.\\˙ MarketWire