Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Jefferies: Hæver kursmål efter regnskab og kursderoute - NY

5/8 08:11

Jefferies har hævet kursmålet for en aktie i Novo Nordisk efter onsdagens sene opjustering og markante kursfald.

Det lyder nu på 585 kr. mod 540 kr., og underperform-anebefalingen fastholdes.

Det fremgår af en analyse fra finanshuset.

Kursmålet ligger dog fortsat en del under den aktuelle Novo-kurs - mere præcist 24,9 pct. lavere.

Novo-aktien steg 1 pct. torsdag til 779,10 kr. efter onsdagens fald på 9,4 pct.

FEDMEMIDDELSKUFFELSER

Nedturen onsdag blev blandt andet drevet af et par skuffelser med fedmebehandlingen Wegovy heriblandt leveringsproblemer i USA, samt at Novo fortsætter Select-studiet af mulige hjerte-kar-fordele ved brug af vægttabsmidlet, Semaglutid, til behandling af fedme.

Jefferies ser fortsat, at hjerte-kar-risikoreduktionen ikke er meningsfuldt bedre end målet på 17 pct.

En reduktion i midten af tierne kan ifølge finanshuset være meningsfuld for en sekundær forebyggelse hos overvægtige patienter, men det ventes ikke at sætte gang i en bredere betalingsordning med sygekasser.

Novo venter nu først at kunne møde efterspørgslen i USA efter alle doser af Wegovy mod slutningen af 2022 mod tidligere i løbet af andet halvår.

Jefferies er fortsat positiv med hensyn til fedmemarkedets ekspansion, men forudser en betydelig nettoprisudhuling, da GLP-1-priserne for fedme konvergerer til diabetes, som i sig selv fortsætter med bredere rabatter.

Wegovys listepris er ifølge Jefferies 38 pct. højere end Mounjaro og 51 pct. over Ozempic, der har samme virkemiddel, Semaglutid, men i forskellige dosis.

Wegovy-salget kan i 2023 sandsynligvis også blive ramt af konkurrenten Eli Lillys attraktive patienthjælpsprogram, hvilket kan genstarte en næsten gratis Wegovy-kuponplan i USA.

Jefferies reducerer forventningerne til Wegovy-topsalget til 7,65 mia. dollar fra 7,85 mia. dollar svarende til en nutidsværdi på 75 kr. per aktie.

MINDST FORETRUKNE MEDICINALAKTIE

Novo Nordisk er for mange den mest foretrukne medicinalaktie, men ikke hos Jefferies, hvor det er den mindst foretrukne.

- Værdiansættelse er udfordrende for en konceptaktie, og vi anerkender, at en tocifret årlig salgsvækst på mellemlang sigt er sektorledende, hvilket retfærdiggør en markant præmie, skriver Jefferies.

Afhængigheden af semaglutid, der både bruges i den storsælgende diabetesbehandling Ozempic, den orale udgave af Ozempic, Rybelsus, samt fedmemidlet Wegovy, vurderes dog at være for stor, da de estimeres at stå for 68 pct. af salget i 2030.

Derfor ønsker Novos ledelse ifølge Jefferies også at øge investeringerne i forskning og udvikling for at udvide pipeline- og platformsteknologierne.

.\\˙ MarketWire