Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas gavnes igen af positivt politisk nyt fra USA

5/8 11:11

En stor foreslået klima- og energipakke i USA kan være kommet tættere på at blive til virkelighed, og det er med til at understøtte Vestas i fredagens danske aktiehandel.

Vindmølleaktien stiger fredag med 3,7 pct. til 196,56 kr. Ørsted stiger i øvrigt med 0,7 pct. til 848,80 kr.

Demokraterne synes nu endelig at have fået helt styr på tropperne internt og kan dermed være klar til at sende lovpakken til afstemning i Senatet og Repræsentanternes Hus.

I sidste uge røg Vestas - og til dels også Ørsted - kraftigt til vejrs, da Joe Manchin, den demokratiske senator i West Virginia, som længe har stillet sig på bagbenene i forhold til aftalen, kom med på vognen.

Men siden har pakken også mødt modstand fra Kyrsten Sinema, som er demokratisk senator i Arizona. Hun var ikke tilfreds med de foreslåede skattelove i pakken.

Også hun er dog nu kommet til den konklusion, at forslaget kan sendes til afstemning, skriver Bloomberg News.

Og det skaber god stemning omkring de grønne aktier.

Demokraterne håber på at kunne stemme pakken gennem Senatet via simpelt flertal, men det kræver absolut enighed internt i partiet, da fordelingen af stemmerne i Senatet er helt lige fordelt mellem Demokraterne og Republikanerne.

I tilfælde af stemmelighed har vicepræsident Kamala Harris den afgørende stemme.

Ifølge Demokraterne i Senatet vil lovforslaget sikre investeringer i hjemlig energiproduktion og reducerer udledningerne med omtrent 40 pct. i 2030. Den indeholder blandt andet en skatterabatordning til sektoren for vedvarende energi.

Ud over Senatet skal pakken også stemmes igennem i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har et smalt flertal.

Derudover skal den underskrives af præsident Joe Biden for at blive til lov.

.\\˙ MarketWire